Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ
Αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
13.02.09

Αεροπλάνο της εταιρίας Continental Airlines συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, στα όρια των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο του Μπάφαλο, στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, στις 5:18 π.μ.

(ώρα Ελλάδος) με αποτέλεσμα τον θάνατο του συνόλου των επιβαινόντων. Το αεροσκάφος είχε 44 επιβάτες και τέσσερα μέλη πλήρωμα. Το μοιραίο αεροπλάνο έπεσε σε κατοικία όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ένα άτομο, το οποίο έχασε τη ζωή του. Επίσης αναφέρθηκε ότι δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, με τραύματα.

Σύζυγος θύματος της11ης Σεπτεμβρίου βρίσκεται μεταξύ των νεκρών. Στην περιοχή της συντριβής έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά ενώ μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι το σπίτι έχει ισοπεδωθεί. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και περισσότερα από δέκα σπίτια εκκενώθηκαν.από την αστυνομία, προκειμένου να γίνει επίσημη έρευνα.

Το αεροσκάφος, ένα Bombardier Dash 8 Q400, εκτελούσε πτήση της Colgan Air από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ προς το Μπάφαλο, όταν έγινε το δυστύχημα, σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο Νιαγάρα, 5 λεπτά πριν την προσγείωση.

Την στιγμή του δυστυχήματος στην περιοχή επικρατούσε παγωνιά και χιόνιζε ελαφρά. Εκπρόσωπος της κομητείας τόνισε πως δεν φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα στο αεροσκάφος πριν το δυστύχημα.. «Με ενημέρωσαν πως απλώς το αεροσκάφος χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ», σημείωσε.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WGRZ μετέδωσε τη συνομιλία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το αεροπλάνο που πλησίαζε. Ένας από τους ελεγκτές ζήτησε από ένα άλλο αεροσκάφος να το αναζητήσει μόλις χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ. Όταν δεν πήρε απάντησε ειδοποίησε την αστυνομία.

Το αεροσκάφος μετέφερε 2,6 τόνους κηροζίνης και μόλις συνετρίβη μετατράπηκε σε μια μπάλα φωτιάς, διευκρίνισε ο Κρις Κόλινς εκπρόσωπος της κομητείας Ερι μιλώντας στο CNN.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το αεροσκάφος εξερράγη μόλις κατέπεσε. Η πυρκαγιά ήταν τεράστια. Συνετρίβη κοντά σε σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν το αερσκάφος να κατευθύνεται με την «μύτη» προς το έδαφος ενώ με την συντριβή του νόμισαν ότι έγινε σεισμός. Ενας κάτοικος, σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε πως άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από την έκρηξη και είδε φλόγες ύψους περίπου 15 μέτρων. Μόλις βγήκε από το σπίτι του αντίκρισε τα συντρίμμια του αεροσκάφους πάνω στην κατοικία που είχε ισοπεδωθεί.

Για παροχή πληροφοριών στους συγγενείς των επιβαινόντων έχει τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή (1-800-621-3263).


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3036&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote