Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μαραθώνιος συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους
Μαραθώνιος συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους Εκτύπωση E-mail
09.02.09

marathonios_gazaΜαραθώνιος Ειρήνης, αφιερωμένος στον παλαιστινιακό λαό και με σύνθημα "Η καρδιά μας χτυπάει στη Γάζα", πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με εκκίνηση το Δαφνί και κατάληξη στην πλατεία Συντάγματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί με λαμπαδηδρομία από την Ελευσίνα, και ολοκληρώθηκε το απόγευμα με συναυλία στο Σύνταγμα. Τις εκδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους τις διοργανώνει η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τους Αθλητικούς Οργανισμούς Δήμων Αττικής.οργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του ΟΝΑ και των δημοτικών Αθλητικών Οργανισμών των δήμων της Αττικής

 

Στο Μαραθώνιο, μήκους 10 χλμ, με αφετηρία τη Μονή Δαφνίου και τερματισμό την Πλατεία Συντάγματος, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές, δίνοντας το δικό τους μήνυμα ειρήνης και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με λαμπαδηδρομία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, στην οποία συμμετείχαν 55 μαθητές και μαθήτριες της 5ης και 6ης δημοτικού, από σχολεία των δήμων Ελευσίνας και Χαϊδαρίου. Οι λαμπαδηδρόμοι έφθασαν στη Μονή Δαφνίου, όπου έγινε το άναμμα του Βωμού και η εκκίνηση του Μαραθωνίου.

Στη σύντομη τελετή χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σοφία Σακοράφα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες που τερμάτισαν στην πλατεία Συντάγματος ήταν η Κυριακή Ισπαχανίδου, ο Παναγιώτης Παπαβασιλείου και ο Μιχάλης Ασλάνογλου και οι τρεις άτομα με αναπηρία, που έλαβαν τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή τους.

Μετά την απονομή των μεταλλίων, παραδοσιακά συγκροτήματα χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Συμμετείχε η χορωδία Αιγάλεω. Συμμετείχαν επίσης Παλαιστίνιοι φοιτητές και φοιτήτριες από τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας, που χόρεψαν παλαιστινιακούς χορούς φορώντας μαύρα ρούχα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της Γάζας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συναυλία αγάπης.

 ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3006&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote