Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κλονίζεται ο Ιαπωνικός κολοσσός TOYOTA από την οικονομική κρίση
Κλονίζεται ο Ιαπωνικός κολοσσός TOYOTA από την οικονομική κρίση Εκτύπωση E-mail
07.02.09

Ανήμπορες να αντιμετωπίσουν τον δίνη της οικονομικής κρίσης, εμφανίζονται κυβερνήσεις αλλά και μεγαθήρια της παγκόσμιας αγοράς.

Στα θύματα προστέθηκε και ο Ιαπωνικός κολοσσός TOYOTA, που καταγράφει για πρώτη φορά στην ιστορία του ζημιές ύψους 4 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2009, ενώ το 2008 είχε κέρδη, που ξεπερνούσαν τα 20 δισ. δολάρια. Οι υπεύθυνοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά και όπως λένε, μπορούν μόνο να ελπίζουν και να εύχονται, ότι η Προεδρία Ομπάμα θα βοηθήσει την αγορά.

Τον τελευταίο χρόνο οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν υποχωρήσει κατά 47%, ενώ η δραματική μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων σε όλον τον κόσμο έχει πλήξει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Την ίδια ώρα η ανεργία σαρώνει στην Ισπανία, ενώ νέα μέτρα προωθούν Βρετανία και Γαλλία. Στην Σαραγόσα της Ισπανίας 3.000 απελπισμένες γυναίκες περίμεναν καρτερικά την Παρασκευή στην ουρά για μια από τις 150 θέσεις εργασίας επιχείρησης, που θα τούς εξασφαλίζει τα εντελώς απαραίτητα. Οι περισσότερες έχουν άνεργο σύζυγο. Η οικονομική κρίση έχει φέρει σε αδιέξοδο εργοδότες και εργαζομένους σε πολλές Ισπανικές εταιρείες. Οι εργοδότες δεν τούς απολύουν, αλλά και δεν τους πληρώνουν.

Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία οι τράπεζες μείωσαν τα επιτόκιά τους, που έφθασαν στο 1%, ενώ ο Σαρκοζί υποσχέθηκε μέτρα για τους ασθενέστερους και φοροελαφρύνσεις ύψους 8 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα ο Μπαράκ Ομπάμα προωθεί το πακέτο στήριξης των 325 δισ. δολαρίων στο Κογκρέσο και κάνει λόγο για «καταστροφή» στην περίπτωση απόρριψής του.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2999&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote