Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Εκλογές τώρα"
"Εκλογές τώρα" Εκτύπωση E-mail
06.02.09

"Εκλογές τώρα η τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές" ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου προτείνοντας και συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2010.

Για τον Πρόεδρο μάλιστα διευκρίνισε ότι "έχουμε έναν πετυχημένο Πρόεδρο» και ότι εάν ο ίδιος θελήσει ανανέωση της θητείας του, το ΠΑΣΟΚ θα τον στηρίξει".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο Μέγαρο, υπενθύμισε, είχε ζητήσει και πέρυσι εκλογές, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει παραγραφή για τα σκάνδαλα, "κάτι που δεν ισχύει πια
γιατί ο κ. Καραμανλής έκανε ξεκάθαρη επιλογή παραγραφής".


Η ευθύνη για την παραγραφή των σκανδάλων βαρύνει στο ακέραιο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Μίλησε για «νέους εθνικούς στόχους» που θα ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες μέρες και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το 2007 ο κ. Καραμανλής έκανε εκλογές για να καταρτίσει προϋπολογισμό «και σήμερα δεν έχουν προϋπολογισμό».

Παράλληλα σημείωσε ότι η χώρα δεν έχει εθνικό σχέδιο για την οικονομία, υπενθυμίζοντας εμμέσως πλήν σαφώς τη δήλωση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ως προϋποθέσεις για τη νέα πορεία ο Γ. Α. Παπανδρέου εξήγγειλε πέντε σημεία:


- Συλλογικότητα και ενότητα και πρόταξη μίας συμμαχίας παραγωγικών στρωμάτων, που θα στηρίζουν και τους αδύναμους,απέναντι σε μια κυβέρνηση που διχάζει και διαιρεί την κοινωνία.


- Πρόγραμμα - δέσμευση - σχέδιο και κράτος δικαίου απέναντι στην ανομία και την ατιμωρησία, με βασικούς άξονες την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την τιμωρία των ενόχων όσο ψηλά και αν βρίσκονται, την αξιολόγηση και τη λογοδοσία και τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.


- Αμεσα μέτρα εξόδου από την κρίση με στοχεύσεις ξαναζωντανέματος της αγοράς και στήριξη των αδυνάτων μέσω δίκαιης αναδιανομής του πλούτου.


- Νέο αναπτυξιακό πρότυπο,"πράσινη ανάπτυξη",δηλαδή δημιουργία νέου πλούτου, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.


- Κυβέρνηση παρούσα στην ΕΕ και διεθνώς έναντι της πεντάχρονης απουσίας της κυβέρνησης της ΝΔ από τα παραπάνω και, όπως σημείωσε "μια κυβέρνηση που ξέρει και μπορεί να διαπραγματεύεται, διαθέτει σχέδιο το οποίο μπορεί να προωθήσει και να γίνει αποδεκτό από την ΕΕ και τις διεθνείς αγορές".


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο την επομένη των εκλογών, τονίζοντας πως η ανοικοδόμηση της χώρας απαιτεί τη συνεργασία όλων.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2995&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote