Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αστυνομικός πυροβόλησε εν ψυχρώ security στην Αμερικανική πρεσβεία
Αστυνομικός πυροβόλησε εν ψυχρώ security στην Αμερικανική πρεσβεία Εκτύπωση E-mail
05.02.09

Σοκ έχει προκαλέσει το απίστευτο περιστατικό με τον αστυνομικό φρουρό, που πυροβόλησε το μεσημέρι της Τετάρτης υπάλληλο εταιρείας Security έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη στην οδό Τιμολέοντος Βάσου πίσω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε, ότι οι ισχυρισμοί του δράστη δεν πείθουν. Ο ALPHA πρόβαλε συγκλονιστικό ερασιτεχνικό βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τον πυροβολισμό και δείχνει την αντίδραση του δράστη πάνω από το θύμα.

Στις 12:00 το μεσημέρι ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί πίσω από την Αμερικανική πρεσβεία και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία. Ο 38χρονος αρχιφύλακας είχε μόλις πυροβολήσει τον 30χρονο υπάλληλο εταιρείας Security Γιώργο Λινό, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με μια σφαίρα σφηνωμένη στον λαιμό. Ο αρχιφύλακας βρισκόταν μέσα στο φυλάκιο στην είσοδο της κατοικίας του Αμερικανού πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Μόλις ο υπάλληλος της εταιρείας Security, ο οποίος εργάζεται επίσης ως σκοπός της πρεσβευτικής κατοικίας, πέρασε από μπροστά του, ο αστυνομικός βγήκε απ’ το φυλάκιο και με το περίστροφο του τον πυροβόλησε πισώπλατα. Η πρώτη σφαίρα δεν βρήκε στόχο και ο 30χρονος αιφνιδιασμένος γύρισε να δει, τι είχε συμβεί. Τότε ο αρχιφύλακας τον πυροβόλησε ξανά και η σφαίρα βρήκε τον άτυχο άνδρα στο λαιμό και τον έριξε αιμόφυρτο στο έδαφος.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που πρόβαλε ο ALPHA διακρίνεται ο άτυχος υπάλληλος της εταιρείας Security πεσμένος αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, ενώ ο δράστης (φωτό αριστερά) στέκεται από πάνω του κρατώντας πάντα στο δεξί του χέρι το υπηρεσιακό του περίστροφο, ενώ περίοικοι σπεύδουν να δουν τι έγινε. Οι ισχυρισμοί του δράστη στους συναδέλφους του, που τον ακινητοποίησαν και του φόρεσαν χειροπέδες, τους άφησαν άφωνους. Σε ερώτηση των έκπληκτων αστυνομικών γιατί πυροβόλησε τον 30χρονο, απάντησε χαρακτηριστικά: «Πέρασε από δίπλα μου. Είχε όπλο και κατάλαβα ότι θα με πυροβολήσει. Αισθάνθηκα κίνδυνο και τον πυροβόλησα πρώτος εγώ, για να τον προλάβω». Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA περίοικος που έσπευσε να δει τι συνέβη, είπε ότι πλησίασε το θύμα, ενώ ο δράστης στεκόταν από πάνω του ψύχραιμος και ρωτώντας τον 30χρονο τι συνέβη, ο τραυματίας μίλησε και του είπε χαρακτηριστικά: «Με πυροβόλησε ο αστυνομικός εν ψυχρώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιφύλακας στην ΓΑΔΑ όπου οδηγήθηκε, μιλώντας ακατάληπτα ανασκεύασε τους ισχυρισμούς του και υποστήριξε, ότι ο υπάλληλος της εταιρείας Security μπήκε στη σκοπιά του απειλώντας τον και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να αμυνθεί. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του, καταθέτοντας ότι ο 30χρονος απλώς πέρασε μπροστά από τη σκοπιά. Μάλιστα, ο δράστης φέρεται να μην καταλάβαινε τι είχε συμβεί και ότι ζητούσε από τους συναδέλφους του στην ΓΑΔΑ να τον αφήσουν να επιστρέψει στη σκοπιά του, για να μη χάσει την δουλειά του. Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε, ότι οι αιτιολογίες που επικαλείται ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πείθουν. Στην οικία του πρέσβη πραγματοποιούταν εκείνη την ώρα γεύμα εργασίας και λίγο αργότερα η Αμερικανική πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «ατυχές περιστατικό».

Ο υπάλληλος της εταιρείας Security ο οποίος είχε άδεια οπλοφορίας, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας τους και τις προσεχείς ώρες θα εισαχθεί στο χειρουργείο για να αφαιρέσουν τη σφαίρα απ’ το λαιμό του. Ο δράστης υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε διατεθεί ως σκοπός στην πρεσβευτική κατοικία των ΗΠΑ. Στην 14χρονη υπηρεσία του το μόνο παράπτωμα του όπως διέρρευσε αρχικά από την ΕΛ.ΑΣ., ήταν υλικές ζημίες σε τροχαίο ατύχημα. Ωστόσο, αργότερα διέρρευσε από συναδέλφους του, ότι τον τελευταίο καιρό ο εν λόγω αστυνομικός παρουσίαζε ψυχικά διαταραγμένη συμπεριφορά, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες είτε κλείδωνε τη σκοπιά του και έφευγε, είτε καθόταν μέσα στη σκοπιά εντελώς γυμνός, ενώ κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας το τραγικό συμβάν, τόνισε ότι «πέρα από το να καταδικάζουμε και να αναφερόμαστε σε ένα περιστατικό σαν αυτό ως "ατυχές", καλό θα ήταν να κάναμε και ορισμένα πράγματα, για να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα περιστατικά, γιατί δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά». Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αντέδρασε το απόγευμα της Τετάρτης, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή της Γ΄ Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων. Επίσης, διετάχθη η προσωρινή μετακίνηση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, καθώς και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2990&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote