Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Δεν δεχθήκαμε πιέσεις"
"Δεν δεχθήκαμε πιέσεις" Εκτύπωση E-mail
05.02.09

Όλες οι εμπλεκόμενες χώρες και ενδιαφερόμενες χώρες για το θέμα του πλοίου που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Λεμεσού, αντιμετώπισαν με πλήρη σεβασμό την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν έχει γίνει από κανέναν οποιαδήποτε πίεση ή παρέμβαση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε με τη Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Fatma Al Zahraa, είπε ότι είναι όλα μέσα στα θεμιτά πλαίσια των επαφών που έχουμε με ξένες Κυβερνήσεις.


Ερωτηθείς αν ούτε και η Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ζήτησε την κατάσχεση του φορτίου του πλοίου, ο Υπ. Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι δεν θα ήθελε να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας, υπογράμμισε πως "καμία Κυβέρνηση δεν είπε στην Κύπρο τι να κάνει και καμία Κυβέρνηση δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο από το να ακολουθηθεί το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. Αυτό είναι σαφές για όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης και της Ρωσίας", συμπλήρωσε. Ο κ. Κυπριανού απηύθυνε επίσης έκκληση στα ΜΜΕ για αυτοσυγκράτηση, καθώς όπως είπε "σχεδόν όλα όσα γράφονται ή δημοσιεύονται είναι λανθασμένα". "Σας δίνουν λανθασμένες πληροφορίες που εσείς καλοπροαίρετα βέβαια, τις μεταδίδετε", είπε στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας πως όταν η υπόθεση θα λήξει, θα δοθούν οι πληροφορίες. "Η δημοσίευση λανθασμένων πληροφοριών", συνέχισε, "απλώς περιπλέκει τα πράγματα, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις μας με τρίτες χώρες, και σίγουρα δεν βοηθάει ούτε και ενημερώνει το κοινό".

Αναφορικά με τα ευρήματα του πορίσματος, που δόθηκε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ο κ. Κυπριανού είπε πως τα στοιχεία αυτά είναι εμπιστευτικά και ούτε θα εξυπηρετούσε σε κάτι η δημοσιοποίηση τους. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο χρόνος καθώς και οι μετέπειτα αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαρτώνται από τον ΟΗΕ. Υπάρχουν δύο ζητούμενα, είπε, το ένα θέμα εγείρεται λόγω της προέλευσης του φορτίου και θα πρέπει να εξεταστεί αν αυτό εμπίπτει στις απαγορεύσεις των συγκεκριμένων ψηφισμάτων. "Και είναι από εδώ που περιμένουμε την καθοδήγηση από τα ΗΕ", είπε και πρόσθεσε ότι ανάλογα με την αντίδραση των ΗΕ, η Κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της και θα προβεί σε ενέργειες.

 


politis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2987&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote