Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επίθεση στον Πάπα
Επίθεση στον Πάπα Εκτύπωση E-mail
04.02.09

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τον γεννημένο στη Βαυαρία, Πάπα Βενέδικτο να καταστήσει σαφές ότι το Βατικανό δεν ανέχεται οποιαδήποτε άρνηση του Ολοκαυτώματος, με μία ασυνήθιστα σκληρή δήλωση.

Ήταν η πρώτη αντίδραση στον σάλο που έχει προκληθεί από την απόφαση του Πάπα να αποκαταστήσει τέσσερις καθολικούς επισκόπους, από τους οποίους ο ένας αρνείται τις διαστάσεις του Ολοκαυτώματος.

Η Μέρκελ, κόρη προτεστάντη πάστορα, δήλωσε ότι συνήθως δεν σχολιάζει εσωτερικά θέματα της εκκλησίας. «Ωστόσο είναι διαφορετικά όταν συζητούμε για θεμελιώδη θέματα», ανέφερε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο του Καζακστάν.

«Νομίζω ότι είναι θεμελιώδες ζήτημα εάν - λόγω μίας απόφασης του Βατικανού - εγείρεται η εντύπωση ότι μπορεί να υπάρξει άρνηση του Ολοκαυτώματος. Εναπόκειται στον πάπα και στο Βατικανό να καταστήσουν σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει άρνηση του Ολοκαυτώματος και ότι πρέπει να υπάρχουν θετικές σχέσεις με τον ιουδαϊσμό», πρόσθεσε η Μάρκελ.

Το ζήτημα προκλήθηκε με αφορμή την αποκατάσταση του Βρετανού επισκόπου Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον, ο οποίος δεν δέχεται ότι υπήρχαν θάλαμοι αερίων, ούτε ότι εξολοθρεύτηκαν 300.000 Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η καταδίκη από την πλευρά του Πάπα Βενέδικτου των απόψεων των αρνητών του Ολοκαυτώματος «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2983&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote