Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον του Α.Τ. Κορυδαλλού
Επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον του Α.Τ. Κορυδαλλού Εκτύπωση E-mail
04.02.09

Το τηλεφώνημα εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ειδικότερα αν το τηλεφώνημα έχει πράγματι σχέση με την επίθεση δεδομένου ότι η οργάνωση δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει ευθύνη τηλεφωνικά για τις επιθέσεις της.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έχουν γίνει γνωστά οι δράστες της επίθεσης ήταν τρία ή τέσσερα άτομα, που πλησίασαν το αστυνομικό τμήμα και πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο, ενώ φεύγοντας πέταξαν και μία χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη.

Έρευνες για τους πυροβολισμούς στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού

Δύο διαφορετικά όπλα χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού σήμερα τα ξημερώματα. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 19 κάλυκες, έντεκα από τους οποίους είναι διαμετρήματος των εννέα χιλιοστών, ενώ οι οκτώ είναι των 32 χιλιοστών.

Όπως έγινε γνωστό, οι σφαίρες των εννέα χιλιοστών φαίνεται μακροσκοπικά ότι έχουν βληθεί από υποπολυβόλο, πιθανότατα τύπου mp 5, ενώ οι τριανταδυάρες σφαίρες πιθανότατα από πιστόλι χωρίς να αποκλείεται οι δράστες να χρησιμοποίησαν υποπολυβόλο του συγκεκριμένου διαμετρήματος.

Όλα αυτά ωστόσο θα αποδειχθούν από την εργαστηριακή εξέταση που γίνεται από το πρωί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχει μεταφερθεί και εξετάζεται και η χειροβομβίδα που πέταξαν οι δράστες για να καλύψουν τη διαφυγή τους, αλλά δεν εξερράγη. Πρόκειται για χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανατολικής προέλευσης, η οποία απενεργοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς του Στρατού και παραδόθηκε στους αστυνομικούς για εξέταση.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε στις 4.10 τα ξημερώματα από τρία άτομα που πλησίασαν πεζή, φορώντας κράνη, το αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών.

Οι δράστες πυροβόλησαν από απόσταση περίπου 15 μέτρων εναντίον της σκοπιάς του αστυνομικού τμήματος μέσα στην οποία ήταν ο αστυφύλακας σκοπός, 21 ετών. Ο αστυνομικός τούς είδε την τελευταία στιγμή και έπεσε στο έδαφος, γι' αυτό και δεν τον «βρήκαν» οι σφαίρες. Στη συνέχεια προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο τμήμα, έρποντας προς την πόρτα όταν έπεσε η χειροβομβίδα δίπλα του, την οποία πέταξαν οι δράστες από την πλευρά της οδού Θερμοπυλών που εφάπτεται του αστυνομικού τμήματος. Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη, ενώ οι δράστες έφυγαν πυροβολώντας με το δεύτερο όπλο για να καλύψουν τη διαφυγή τους.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανόν ότι ένα τηλεφώνημα που έγινε στις 5 το πρωί σε εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο την ευθύνη αναλαμβάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας», είναι γνήσιο, αλλά αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα της οργάνωσης.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2981&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων