Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Ομολογία" ενοχής
"Ομολογία" ενοχής Εκτύπωση E-mail
25.05.07
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο κ. Μάκης Σαββίδης, υπεύθυνος της JP Morgan για πωλήσεις παραγώγων σε Ελλάδα και Κύπρο, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η JP Morgan αναμένεται να ανακοινώσει ενδεχομένως και εντός της ημέρας την πρόθεσή της να επαναγοράσει το εν λόγω ομόλογο.

Οι καταθέσεις στην υπόθεση των ομολόγων έχουν ως κοινό παρονομαστή την απόδοση ευθυνών σε Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ και Θ. Πρινιωτάκη, ενώ σε Αθήνα και Λονδίνο επιχειρείται να «κλείσει» το θέμα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για τα ταμεία, με... επιστροφή των αμαρτωλών ομολόγων.

 Επαναγορά για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ Την Πέμπτη αποφάσισε το ΤΣΠΕΑΘ σχετικά με την πρόταση της Proton Bank για την επαναγορά του ομολόγου, αξίας 130 εκατ. ευρώ.

 Σύμφωνα με την επιστολή που έχει αποστείλει η τράπεζα στη διοίκηση του Ταμείου, προτίθεται να αγοράσει το ομόλογο στο 102,066 της ονομαστικής του αξίας καταβάλλοντας συνολικά 132,69 εκατ. ευρώ.  

Το ΤΣΠΕΑΘ αποδέχθηκε την πρόταση και όπως εκτιμά η συμφωνία του αποφέρει 3,1 εκατ. ευρώ. Η σχετική απόφαση για την αποδοχή της βελτιωμένης πρότασης της Proton Bank ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΣΠΕΑΘ και η σχετική πράξη θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

 Στο Λονδίνο ο Παπαμαρκάκης; 

Εξάλλου αντίστοιχες εξελίξεις ίσως υπάρξουν και από το λοδρέζικο Σίτι, έδρα των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών του κόσμου και φυσικά και της εμπλεκόμενης JP Morgan. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ  που μετέδωσε το μεσημέρι το MEGA, ο Γ.Παπαμαρκάκης της North Asset Management βρίσκεται στο Λονδίνο και μετέχει σε διαπραγματεύσεις με την επενδυτική για την επιστροφή των ομολόγων. 

Εξάλλου ο ίδιος σταθμός μετέδωσε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της JP Morgan τέθηκε σε διαθεσιμότητα λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση.

 Συνεχείς αποκαλύψεις 

Οπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Εθνους, τo καλοδουλεμένο «στήσιμο» του κρυφού ομολόγου των 280 εκ. ευρώ μήνες πριν αυτό καταλήξει στα τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία και οι προσυνεννοήσεις που έγιναν πριν από την έκδοσή του, αποτυπώνονται με τις καταθέσεις των μαρτύρων στους εισαγγελείς που διεξάγουν τη σχετική έρευνα.  

Ενα ακόμη κομμάτι στο παζλ έβαλε η εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας HypoVereinsbank, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέτοντας ως μάρτυρας στον αντιεισαγγελέα εφετών κ. Α. Λιόγα «έδειξε» την «Ακρόπολις». (δείτε το σχετικό άρθρο). 

Την ίδια ώρα δημοσίευμα των Νέων αναφέρει ότι και ο ο Γ.Παπαμαρκάκης της North Asset Management ρίχνει ευθύνες στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή και τον κ. Θ. Πρινιωτάκη για την υπόθεση.

 «Έδωσα 8,4 εκατ. ευρώ σε δύο εταιρείες συμφερόντων του Σ.Πρινιωτάκη, την Acropolis Participation και την Forest Dove» φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος της NAM στον επικεφαλής της αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 

Ο κ. Παπαμαρκάκης φέρεται ακόμα να ανέφερε ότι ο Θ. Πρινιωτάκης αρκετούς μήνες πριν την έκδοση του δομημένου ομολόγου του είπε: «Έχω πελάτες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν σύνθετο ομόλογο.

 Δες αν έχεις τη δυνατότητα να μου βρεις τέτοιο ομόλογο». Για το ποσό των 8,4 εκατ. ευρώ που έδωσε στην Ακρόπολις, ο εκπρόσωπος της ΝΑΜ είπε ότι ήταν χρήματα για τη «σύσταση πελατείας».

Παράλληλα, είπε ότι δεν γνωρίζει που πήγαν τα χρήματα μετά, ωστόσο υποστήριξε ότι από την πλευρά του «όλα έγιναν απολύτως νόμιμα».

  ΕΘΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=297&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote