Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα προβλέπει το Ιράν
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα προβλέπει το Ιράν Εκτύπωση E-mail
02.02.09

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι, διεμήνυσε στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς να είναι προετοιμασμένη για την πιθανότητα νέων ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Αντιπροσωπεία της Χαμάς με επικεφαλής τον ηγέτη της, Χαλίντ Μεσάαλ, έφθασε στην Τεχεράνη. Η οργάνωση βρισκόταν σε στενή επαφή με το Ιράν, το μεγαλύτερο υποστηρικτή της μαζί με τη Συρία, στη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων των 22 ημερών στη Γάζα, που τερματίστηκαν τον περασμένο μήνα με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν ξεχωριστά κατάπαυση του πυρός.

Ο Χαμενέι είπε ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν έχει ακόμη τελειώσει και εξήρε «την αντίσταση των κατοίκων της». «Η ισλαμική αντίσταση (Χαμάς) πρέπει να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για νέο πόλεμο στη Γάζα. Ο ψυχολογικός πόλεμος του εχθρού (Ισραήλ) συνεχίζεται», είπε στο Μεσάαλ ο Χαμενέι σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει το Ιράν ότι τροφοδοτεί με όπλα και χρήματα τους ενόπλους της Χαμάς στη Γάζα, τους οποίους και εκπαιδεύει. Το Ιράν επιμένει ότι παρέχει μόνο ηθική και πολιτική στήριξη στη Χαμάς. Ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Μανουσέρ Μοτακί, από την πλευρά του, έκανε έκκληση για την άμεση άρση του ισραηλινού αποκλεισμού στη Γάζα.

Υποψήφιος ξανά ο Χαταμί

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν, Μοχάμαντ Χαταμί, είναι πιθανό να ανακοινώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του Ιουνίου, εντός των προσεχών ημερών, και αναμένει να κερδίσει ψήφους από εκείνους που επιθυμούν να δουν το τέλος της διεθνούς απομόνωσης που έχει επιβληθεί στη χώρα, δήλωσε σήμερα στενός σύμμαχός του.

Ο Χαταμί διετέλεσε πρόεδρος από το 1997 ως το 2005 και συνέβαλε στην αναθέρμανση των σχέσεων του Ιράν με τη Δύση. Οι σχέσεις αυτές επιδεινώθηκαν υπό τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, που, σύμφωνα με δηλώσεις βοηθού του την περασμένη εβδομάδα, θα διεκδικήσει και νέα τετραετή θητεία.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2969&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote