Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέο φιάσκο της Ντόρας Εκτύπωση E-mail
25.05.07
Τα καταφέραμε πάλι... Να κινδυνεύει να χαθεί για τον Ελληνισμό το ιερότερο για τον χριστιανισμό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Τον δρόμο άνοιξε εκείνη η απερίσκεπτη απόφαση της Πανορθοδόξου Διασκέψεως που έγινε στο Φανάρι και προχώρησε στην έκπτωση του Πατριάρχη Ειρηναίου, χωρίς καν να σκεφθούν τι εξελίξεις θα μπορούσε να προκληθούν. 

Δυστυχώς, χωρίς να θέλουμε να υπερηφανευθούμε, ήμαστε οι μόνοι που από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσαμε ότι πάμε για δύο Πατριάρχες και το Πατριαρχείο οδηγείται σε τραγωδία, πέραν του γεγονότος ότι νομιμοποίησαν την ανταρσία και τη συνωμοσία, και στο εξής θα μπορούν 6-7 Μητροπολίτες-μέλη της Συνόδου να συνεννοούνται και να ανατρέπουν όποιον Πατριάρχη δεν τους αρέσει ή δεν υποκύπτει στα χατίρια των αντιπάλων του.

 Η ομηρία, δύο χρόνια τώρα, του νέου Πατριάρχη, του Θεόφιλου, από το Ισραήλ και οι αντιδράσεις εναντίον του που σημειώνονται στην Ιορδανία και στην Παλαιστίνη δεν αφύπνισαν από τον μακάριο ύπνο που ενδημεί στο υπουργείο Εξωτερικών, που συνήθως τα μαθαίνει όλα τελευταίο ως ο απατημένος σύζυγος...

 Ο αρμόδιος για τα εκκλησιαστικά υφυπουργός Θ. Κασσίμης ζούσε σε εικονική πραγματικότητα...

Διαβεβαίωνε ότι όλα πάνε καλά και ότι σε... δυο μήνες το Ισραήλ θα αναγνώριζε τον Πατριάρχη και διέψευδε ως... παραπλανητικές και προερχόμενες από τον Ειρηναίο τις... φήμες ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τον Θεόφιλο, ο οποίος για να εξέλθει από τη χώρα χρησιμοποιούσε διαβατήριο με την ιδιότητα «Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου», αφού δεν αναγνωρίζεται ως Πατριάρχης (!) - διασυρμός άθλιος, που ανέχεται η ελληνική κυβέρνηση. 

Και βέβαια η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. Και ήταν γνωστή στον καθένα (άλλωστε επανειλημμένα τα είχαμε γράψει), αλλά μόνον η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν γνώριζε τίποτε... Η έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα (πάλι μόνο το «ΠαρΟν» είχε τη σωστή διάσταση στο προηγούμενο φύλλο) κάθε άλλο παρά ήταν κεραυνός εν αιθρία...

Ίσως να ήταν μόνο για το νεοκλασικό της Βασ. Σοφίας...

 Οι ευθύνες όμως είναι τεράστιες. Και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ για την υπουργό κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που φαίνεται ότι ήταν ανενημέρωτη ή δεν εκτίμησε σωστά τις πιθανές δραματικές εξελίξεις.

 Και τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια, στα οποία οδήγησαν η έλλειψη κάθε πολιτικής και στρατηγικής στο κρίσιμο σταυροδρόμι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 

Εκεί όπου άλλοτε η Ελλάδα είχε λόγο, σήμερα δεν απολαμβάνει κανένα σεβασμό και κυρίως από παραδοσιακούς φίλους. Το Ισραήλ, αν και προσφέραμε τόσα στους εβραίους όταν βρέθηκαν απέναντι στη ναζιστική θηριωδία, ούτε καν μας υπολογίζει. Το ίδιο η Ιορδανία.

Μας ξέχασαν ακόμη και οι Παλαιστίνιοι. Δείχνουν μια εχθρική στάση. Όλοι ζητούν. Όλοι θέλουν λάφυρα. Θέλουν παραχωρήσεις. Χαμένοι πάλι εμείς.

 Η Ελλάδα, ο Ελληνισμός, η Ορθοδοξία. Κάποιοι τα φορτώνουν στον Θεόφιλο. Ότι για να εκλεγεί Πατριάρχης δεσμεύθηκε με την υπογραφή του να δώσει δικαιώματα και εδάφη που ανήκουν στο Πατριαρχείο.

 Όμως όσο και να φταίει, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η Ελλάδα. Τις διαπραγματεύσεις έπρεπε να τις κάνει η Ελλάδα, και όχι ένα άτομο, ένα πρόσωπο που εκείνη τη στιγμή δεν νομιμοποιείτο να υπογράψει καμιά δέσμευση, αφού η μόνη ιδιότητα που είχε ήταν «υποψήφιος για Πατριάρχης». 

Τώρα, μπρος στον κίνδυνο να χαθεί οριστικά το Πατριαρχείο, πρέπει ο ίδιος ο Καραμανλής να πάρει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, μόλις γυρίσει από την Αυστραλία, και να πάει στην Ιερουσαλήμ, στο Αμάν και στη Γάζα και να θυμίσει σε όλους ότι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ απέναντι στην Ελλάδα και δεν μπορεί να εκβιάζουν. Και πρέπει να σεβαστούν την «Κιβωτό της Χριστιανοσύνης», που λειτουργεί αιώνες τώρα...

 Καθαρές κουβέντες.

Ίσως πρέπει ανάλογο ταξίδι, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, να κάνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον σεβασμό που έχει από τον αραβικό κόσμο.

 Ο Ελληνισμός δεν μπορεί να έχει τη μεταχείριση που βλέπουμε σήμερα. Δεν αποσιωπούμε βέβαια τις δικές μας ευθύνες. Όμως και οι γείτονες του Πατριαρχείου έχουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο... 

Και σε επίπεδο εκκλησιαστικό -ποιος ξεχνάει τους περιβόητους Βαβύληδες- και σε πολιτικό, με την κυρία Μπακογιάννη που έπρεπε να είχε προλάβει τα γεγονότα και να μη χάνει τις ώρες της στα «παράθυρα». 

ΥΓ.: Για τον αρμόδιο, υποτίθεται, για τα Εκκλησιαστικά υφυπουργό κ. Θ. Κασσίμη τι να πούμε;

Βρίσκεται στην Αυστραλία με τον πρωθυπουργό, νομίζοντας ότι τα έλυσε όλα. Η θέση του ήταν εδώ αυτές τις κρίσιμες ώρες... Προτίμησε όμως το ταξιδάκι αναψυχής... 

ΠΑΡΟΝ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=296&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote