Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αποχώρηση αγροτών από τα μπλόκα
Αποχώρηση αγροτών από τα μπλόκα Εκτύπωση E-mail
29.01.09

Την αποχώρηση τους από το μπλόκο του Ισθμού αποφάσισαν οι αγρότες της Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκη.

Ωστόσο άλλη ομάδα παραμένει συγκεντρωμένη στην περιοχή και καλεί τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο.

Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου του Ισθμού Παν. Πρεβερέτος δήλωσε ότι ο κ. Χατζηγάκης δέχθηκε να ενταχθούν στο πακέτο στήριξης η κορινθιακή σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, η πατάτα και οι ζωοτροφές.

Σχετικά με την εξέλιξη της κινητοποίησης είπε ότι η αποχώρηση των αγροτών από τον Ισθμό είναι οριστική και πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα στην διέλευση των αυτοκινήτων αυτοί δεν είναι αγρότες και δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα των αγροτών.

Από πλευράς αυτών που παραμένουν συγκεντρωμένοι στον Ισθμό, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους κάνουν λόγο «για προδοσία του αγώνα».

Την Πέμπτη αποφασίζουν οι αγρότες στα Τέμπη

Στη Νίκαια της Λάρισας βρίσκεται πλέον το βασικό μπλόκο των αγροτών της Θεσσαλίας, μετά το άνοιγμα του μπλόκου στα Τέμπη, το μεσημέρι. Σημαντικός αριθμός τρακτέρ ωστόσο παραμένει στις δύο πλευρές της εθνικής οδού στα Τέμπη, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία..

Το πρωί της Πέμπτης, οι αγρότες στα Τέμπη θα εκλέξουν νέα συντονιστική επιτροπή -καθώς μέλη της παλιάς αποχώρησαν- και θα αποφασίσουν περαιτέρω τη στάση τους.

Αποκλεισμένο εξακολουθούν να κρατούν αγρότες της περιοχής τον κόμβο του Προμαχώνα, ενώ κλειστό είναι και το τελωνείο των Κήπων, όπου επιτρέπεται περιστασιακά η διέλευση Ι.Χ. και λεωφορείων. Ανοιχτά θα παραμείνουν όλη τη νύχτα τα μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης.

Στις 10 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι αντίστοιχα, λύνουν τα μπλόκα τους και αποχωρούν ταυτόχρονα από την Εγνατία Οδό και την παλιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης, στη Χρυσούπολη Καβάλας και στα Κερδύλια, αγρότες της Καβάλας και του Στρυμόνα.

Κλειστή εξακολουθεί να είναι η Εγνατία Οδός στην Κουλούρα Ημαθίας, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν και στην είσοδο της Κομοτηνής. Συσκέπτονται και πάλι αύριο οι αγρότες στο Στρυμονικό Σερρών.

Άνοιξαν απόψε τα διόδια Μαλγάρων και ο κόμβος της Χαλκηδόνας, έπειτα από ωριαίο αποκλεισμό, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν και στα δύο σημεία χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.

Ανοίγουν την Εθνική οδό οι αγρότες των Χανίων

Την απόφαση να ανοίξουν για δύο ώρες αύριο Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι την εθνική οδό Χανίων -Ηρακλείου πήραν απόψε οι αγρότες των Χανίων.

Οι αγρότες που από την προηγούμενη Τρίτη έχουν αποκλείσει την εθνική οδό στη θέση «Πλατάνι» αποφάσισαν σε ένδειξη καλής θέλησης να ανοίξουν για δύο ώρες την εθνική οδό παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ομάδα αγροτών.

Την πρόταση για άνοιγμα της εθνικής οδού για 2 ώρες έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης παρά το γεγονός, όπως υποστήριξε, ότι από τα μέτρα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιείται ουσιαστικά κανένα αίτημα τους..

Στο σημείο του αποκλεισμού βρέθηκαν αργά το απόγευμα και δήμαρχοι από την περιοχή του Αποκόρωνα που ζήτησαν από τους αγρότες να ανοίξουν την εθνική οδό. Η έκκληση αυτή ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση μερίδας αγροτών που ζήτησε από τους δημάρχους να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα τους.

Οι αγρότες των Χανίων αποφάσισαν επίσης να συνεχίσουν και αύριο τον αποκλεισμό των δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών σε Χανιά και Κίσαμο, ενώ θα επανακαθορίσουν τη θέση τους στις 4 το απόγευμα μετά και από παγκρήτια συνάντηση των ομοσπονδιών της Κρήτης στο Βραχάσι Λασιθίου.

Παραμένουν στο μπλόκο Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο

Στο μπλόκο των Λινοπεραμάτων παραμένουν για δεύτερη ημέρα οι αγρότες του νομού Ηρακλείου.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι θα μείνουν έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2951&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote