Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΗΞΕΡΕ, ΚΑΛΥΠΤΕ, ΣΙΩΠΟΥΣΕ!
ΗΞΕΡΕ, ΚΑΛΥΠΤΕ, ΣΙΩΠΟΥΣΕ! Εκτύπωση E-mail
25.05.07
 Τεράστιες οι προσωπικές ευθύνες των Γκαργκάνα, Θωμόπουλου και αρμόδιων διευθυντών που δεν απέτρεψαν, ως ώφειλον, τη λεηλασία των Ταμείων  «Επίλεκτος» προσκεκλημένος τους ο Παπαμαρκάκης

Όλοι γνώριζαν για τα σκάνδαλα με τα δομημένα ομόλογα, αλλά κανένας δεν μιλούσε.

 Υπήρχε μια «συνωμοσία σιωπής», μια διάθεση συγκάλυψης και μια πρωτοφανής «αλληλεγγύη» των εμπλεκομένων με μοναδικό σκοπό να μη... διαρρεύσει τίποτα. Να μείνουν τα πάντα στο σκοτάδι.

 Για να... μοιράζεται η τράπουλα και να παίρνουν όλοι ανενόχλητοι το... μερίδιό τους εις... υγείαν των κορόιδων!  Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως για τη συγκάλυψη του σκανδάλου, με την ένοχη σιωπή της, την έχει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Γιατί -όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Π»- ενώ ως θεματοφύλακας των περιουσιών των Ταμείων όφειλε να τις προστατεύσει, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά διευκόλυνε με τη στάση της την αγορά ομολόγων!

 Μπορεί ο διοικητής της, ο «πολυπράγμων» κ. Γκαργκάνας να ισχυρίζεται ότι δεν... γνώριζε τίποτα, αλλά τα γεγονότα τον διαψεύδουν και τον εκθέτουν.

 Γιατί -όπως αποδεικνύει το έγγραφο που παραθέτουμε- από το 2005 γνώριζε τον εντιμότατο κ. Παπαμαρκάκη (ο οποίος μπορεί σε μία μόνο μέρα να κέρδισε 19 εκατ. ευρώ, αλλά προχθές πέρασε και από το... Πραιτώριο του Γ. Ζορμπά, πριν -ενδεχομένως- κληθεί σε απολογία) και μάλιστα ήταν από τους ομιλητές σε εκδήλωση που είχε οργανώσει η ίδια η τράπεζα με θέμα «Τα funds και η εξέλιξή τους».

 Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο γενικός διευθυντής της Eurobank Φ. Καραβίας (σ.σ.: μεγάλη η συμμετοχή και της συγκεκριμένης τράπεζας στο... κόλπο αφού κι αυτή έχει βγάλει δομημένα ομόλογα), αλλά και ο Π. Κυριακόπουλος, διευθυντής Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος κατέχει τη θέση του μακαρίτη Σπ. Παπαδάτου που το 1989 είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο Κοσκωτά και πέθανε από την ένταση και το άγχος των ημερών... 

Όλοι μαζί οι διαπλεκόμενοι στα ομόλογα δηλαδή ήταν από τότε μία παρέα. Έναν μήνα μετά τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία είχε αναλυθεί η αξία και η σημασία των δομημένων ομολόγων για τις τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε δομημένα ομόλογα.

 Και άρχισε ο χορός της διαπλοκής και των εκατομμυρίων ευρώ. Ένα άλλο στοιχείο που αποδεικνύει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος γνώριζε τι συμβαίνει είναι το ότι στο Αποθετήριο τίτλων όπου καταγράφονται ηλεκτρονικά οι τίτλοι των δομημένων ομολόγων του Δημοσίου βλέπει ανά πάσα στιγμή (ακόμα και σήμερα που δεν έχει δημοσιευτεί ο κατάλογος με τις τοποθετήσεις κεφαλαίων που έχουν κάνει τα Ταμεία) και ποιοι έχουν αγοράσει δομημένα ομόλογα! 

Δηλαδή ο αρμόδιος για τα Ταμεία υποδιοικητής, κ. Θωμόπουλος, αν άνοιγε τον υπολογιστή του θα είχε πλήρη εικόνα του τι... παιζόταν με τα Ταμεία και τα ομόλογα. Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή ΓΝΩΡΙΖΕ το θέμα με τα δομημένα ομόλογα.

Αλλά... έκανε την πάπια, κατά το κοινώς λεγόμενο, για να μη... χαλάσει το «παιχνίδι».

 Και κάτι ακόμα:

 Η Τράπεζα της Ελλάδος διαχειρίζεται 17 δισ. ευρώ από τα 31 που αποτελούν το σύνολο των αποθεματικών των Ταμείων. Μάλιστα με εντολή του ΤΣΠΕΑΘ προεξόφλησε έντοκα γραμμάτια για να αγοράσει το ομόλογο των 130 εκατ. ευρώ για το οποίο τόσος θόρυβος έχει γίνει... Οι κύριοι Γκαργκάνας και Θωμόπουλος λοιπόν γνώριζαν τα πάντα, αφού από το 2005 είχαν εκδώσει δομημένα ομόλογα.

Κι ας λένε τώρα... ότι δεν είχαν ιδέα. Το ερώτημα εν προκειμένω είναι: Γιατί δεν έσπευσαν να ενημερώσουν τα Ταμεία ευθύς εξαρχής για τα ομόλογα και τους κινδύνους που έκρυβαν;

Για να μη... χαλάσουν τη... δουλειά των τραπεζών; Σύμφωνα εξάλλου με έγκυρες πληροφορίες μας, τα 11 ομόλογα που έψαχνε να βρει το υπουργείο Οικονομικών από ποιους έχουν εκδοθεί, και είχε ζητήσει μάλιστα και τη συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος στην προσπάθειά του αυτή, τα έχουν... πασάρει οι τράπεζες στα Ταμεία! Λέγεται μάλιστα ότι τα Ταμεία κακώς τα δέχθηκαν, καθώς είχαν ξεπεράσει το πλαφόν του 23% των αποθεματικών τους που δικαιούνται να τοποθετούν σε κινητές αξίες!  

 Πήγαν να πουλήσουν 3 εκατ. μετοχές στα... μουλωχτά!Στο μεταξύ σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα μεταξύ του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Π. Θωμόπουλου με τους εκπροσώπους του Ταμείου Συντάξεων των Υπαλλήλων και του Επικουρικού αποφασίστηκε η πώληση εξωχρηματιστηριακά 3 εκατομμυρίων μετοχών, γιατί έχουν υπερβεί οι τοποθετήσεις κεφαλαίων τους σε επενδυτικά προϊόντα το όριο του 23% και φοβούνται τον έλεγχο.

 Για κακή τους τύχη όμως η πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεων Ελένη Κλειτοράκη αντέδρασε και τους... χάλασε τη σούπα, «μπλοκάροντας» την πώληση.  

 Ακάθεκτος ο ΖορμπάςΕξάλλου ο Γ. Ζορμπάς εξακολουθεί νυχθημερόν να εργάζεται για να βρει την... άκρη και τους υπεύθυνους του σκανδάλου.

 Ούτε αργίες καταλαβαίνει ούτε Σαββατοκύριακα. Η έρευνα συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις και σε κάθε επίπεδο.  

Ήδη καθημερινά περνάνε από το γραφείο του και δίνουν καταθέσεις στελέχη υπουργείων, τραπεζίτες, υψηλόβαθμοι υπάλληλοι χρηματιστηριακών εταιρειών, υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ.ά. Ο Γ. Ζορμπάς, που σημειωτέον διορίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο επικεφαλής των ερευνών και όχι με απόφαση του Γ. Αλογοσκούφη, υπολογίζει ότι θα έχει παραδώσει το πρώτο πόρισμά του που θα αφορά μόνο την υπόθεση του ΤΕΑΔΥ αρχές Ιουνίου.  

Η καθυστέρηση της έκδοσης πορίσματος συνολικά για το σκάνδαλο οφείλεται στο ότι καθημερινά «βγαίνουν» νέα θέματα προς διερεύνηση.

Να σημειώσουμε ότι η έρευνα του κ. Ζορμπά επεκτείνεται μέχρι το 2000! Δηλαδή καλύπτει διάστημα περίπου 7,5 ετών! Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας και ο υποδιοικητής Π. Θωμόπουλος έχουν κληθεί για εξέταση και από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών που διερευνά τις... αρπαχτές με τα δομημένα ομόλογα.  

 ΠΑΡΟΝ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=295&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote