Αρχική arrow ΠΑΡΑΞΕΝΑ arrow Ξεχασιάρηδες οδηγοί!!!
Ξεχασιάρηδες οδηγοί!!! Εκτύπωση E-mail
29.01.09

Τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους σε... υπονόμους αναζητούν τουλάχιστον δύο οδηγοί την ημέρα, ενώ την ίδια στιγμή περίπου τρία αυτοκίνητα ημερησίως ακινητοποιούνται στη μέση του δρόμου, επειδή ο ιδιοκτήτης τους είχε... ξεχάσει να βάλει βενζίνη.

Ως συνηθέστερες δικαιολογίες από τους οδηγούς, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΕΛΠΑ για το 2008, για τις περίπου 750 απώλειες κλειδιών παρουσιάζονται οι εξής: «Μου έπεσαν τα κλειδιά στον υπόνομο», «μπήκα με τα κλειδιά και το κοντρόλ του συναγερμού στη θάλασσα για μπάνιο», «έκανα σκι και έχασα τα κλειδιά μου στα χιόνια»! Υπήρξε μάλιστα και οδηγός ο οποίος κλειδώθηκε έξω από το αυτοκίνητό του επειδή ο σκύλος του που καθόταν στη θέση του συνοδηγού πάτησε το κουμπί ασφάλισης όλων των θυρών. 

 

Κι αυτά δεν είναι τα μοναδικά ευτράπελα περιστατικά, αφού πέρυσι υπήρξε οδηγός ο οποίος κατήγγειλε ότι ύστερα από δυνατή βροχόπτωση ποντίκια που βγήκαν από υπόνομο έφαγαν ορισμένα καλώδια του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν ακριβώς πάνω από το φρεάτιο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του σε συνεργείο.

Αλλος οδηγός επικοινώνησε με την οδική βοήθεια, λέγοντας ότι άκουγε «θορύβους από τον χώρο του κινητήρα, ενώ δεν είχε... βάλει μπροστά». Τεχνικοί που κατέφτασαν στο σημείο εντόπισαν μια... γάτα, η οποία είχε σφηνώσει μεταξύ κινητήρα-εναλλάκτη και προσπαθούσε να βγει.

Στα περίεργα περιστατικά κατατάσσονται και οι κλήσεις οδηγών επειδή τα οχήματά τους είχαν ακινητοποιηθεί στην άμμο κάποιας παραλίας το καλοκαίρι ή σε κάποια χιονισμένη διαδρομή τον χειμώνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΛΠΑ επενέβη έως και... 15 φορές για κλήσεις παροχής βοήθειας στον ίδιο οδηγό και το ίδιο όχημα.

Οσο για τις πιο σοβαρές βλάβες που «καθήλωσαν» τα αυτοκίνητα στους ελληνικούς δρόμους την περασμένη χρονιά, οφείλονται κυρίως στο ηλεκτρικό σύστημα, στην μπαταρία, στο σύστημα ανάφλεξης, στη μίζα και στο σύστημα φόρτισης (42%), στα ατυχήματα στον δρόμο (10%), σε διάφορες βλάβες του κινητήρα (910%), στα ελαστικά (9%), στο σύστημα μετάδοσης κίνησης (8%) και σε βλάβες στο σύστημα τροφοδοσίας (8%).

Σύμφωνα με την ΕΛΠΑ, ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των βλαβών αποκαθίσταται επιτόπου, ενώ τουλάχιστον οι μισές θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί με τον τακτικό έλεγχο και την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2948&Itemid=31

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote