Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προβληματισμός στα μπλόκα
Προβληματισμός στα μπλόκα Εκτύπωση E-mail
28.01.09

Το «πράσινο φανάρι» για την αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα άναψε η αποχώρηση των αγροτών, το μεσημέρι της Τρίτης, από το ομώνυμο («Πράσινα Φανάρια») μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο προβληματισμός για το μέλλον των κινητοποιήσεων «κατηφόρισε» νοτιότερα, προκαλώντας προβληματισμό στα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία, καθώς και αλλαγή πλεύσης από τους αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης διαμηνύει ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί, εφόσον αποσυρθούν τα μπλόκα.

Ικανοποιημένοι μετά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσαν νωρίτερα οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι αποσύρθηκαν από τα μπλόκα του Ισθμού.

Ο κ. Χατζηγάκης δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά τους για επιδότηση 40 εκατομμυρίων ευρώ από το συνολικό πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ, με νέα εξιδίκευση των μέτρων ενίσχυσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών Πελοποννήσου και Αιτωλοακαρνανίας τόνισε ότι ο διάλογος με το υπουργείο θα συνεχιστεί.

Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου του Ισθμού, Παν. Πρεβερέτος, δήλωσε ότι ο κ. Χατζηγάκης δέχθηκε να ενταχθούν στο πακέτο στήριξης η κορινθιακή σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, η πατάτα και οι ζωοτροφές.

Σχετικά με την εξέλιξη της κινητοποίησης, είπε ότι η αποχώρηση των αγροτών από τον Ισθμό είναι οριστική και προσέθεσε ότι «αν υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα στη διέλευση των αυτοκινήτων, αυτοί δεν είναι αγρότες και δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα των αγροτών».

Από πλευράς ωστόσο αυτών που παρέμεναν συγκεντρωμένοι στον Ισθμό, γίνεται λόγος, με δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, για «προδοσία του αγώνα».

Την ίδια ώρα, ανοίγουν τα μπλόκα σε Αχελώο και Εύηνο.

Στα άλλα μπλόκα, οι αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης περισσοτέρων τρακτέρ.

Εντονη συζήτηση έγινε το απόγευμα στη συνέλευση των αγροτών στα Τέμπη, όπου εκφράστηκαν ανοιχτά διαφωνίες για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά η τελική απόφαση ήταν να παραμείνουν αμετακίνητα τα τρακτέρ.

Στα διόδια Μαλγάρων οι αγρότες, σε ένδειξη καλής θέλησης, πρόκειται να ανοίξουν κατά τη διάρκεια της νύχτας το δρόμο, ενώ από το πρωί της Πέμπτης προγραμματίζεται να επιστρέψουν στο μπλόκο.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν μετά από συνεδρίαση οι αγρότες του μπλόκου της Αλαμάνας, ενώ στις 9 το πρωί της Τετάρτης θα κλείσουν τον παράδρομο της εθνικής οδού.

Παράλληλα, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει συμβολικά και η παλαιά εθνική οδός, στο ύψος του Μοσχοχωρίου.

Νέο μπλόκο των αγροτών στήθηκε στις 4.30 το απόγευμα στα Μέγαρα.

Οπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, τρακτέρ έχουν κλείσει το ρεύμα προς Κόρινθο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του κόμβου Πάχης.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2945&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote