Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ δηλώνει ο σύρος πρόεδρος
Έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ δηλώνει ο σύρος πρόεδρος Εκτύπωση E-mail
27.01.09

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο Χεζμπολάχ αλ Μάναρ του Λιβάνου πως είναι έτοιμος για «άνευ προϋποθέσεων» διάλογο με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Άσαντ τόνισε πως είναι «αισιόδοξος, αλλά συνάμα και προσεκτικός» όσον αφορά τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιον, «υπάρχουν θετικές ενδείξεις, ιδίως ενεργότερη εμπλοκή στη διαδικασία της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, όμως έχουμε μάθει να είμαστε προσεκτικοί. Όσο δεν υπάρχει κάτι απτό, εμείς θεωρούμε πως τίποτε δεν έχει αλλάξει ακόμη».

«Εν τούτοις θεωρώ πως ο διάλογος έχει αρχίσει ήδη προ αρκετών εβδομάδων με σοβαρό τρόπο, προσωπικότητες προσκείμενες στην παρούσα κυβέρνηση έχουν σταλεί για να συνομιλήσουν με τη Συρία», τόνισε ο Άσαντ, χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Όμως, «εάν οι ΗΠΑ θέσουν κάποιες προϋποθέσεις, δεν θα υπάρξει διάλογος. Εμείς δεν δεχθήκαμε τις προϋποθέσεις τους στο παρελθόν και δεν θα τις δεχθούμε ούτε σήμερα. Η θέση μας είναι σαφής: επιθυμούμε την αντίσταση», τόνισε ο Άσαντ, απαντώντας στην ερώτηση για πιθανές προϋποθέσεις της Δύσης προς τη Συρία, ιδίως όσον αφορά την υποστήριξή της στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ και στην παλαιστινιακή Χαμάς.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2938&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote