Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τα γυρίζει τώρα ο Αττίλας
Τα γυρίζει τώρα ο Αττίλας Εκτύπωση E-mail
27.01.09

Απεγνωσμένη προσπάθεια να διαψεύσει εαυτόν και να απαλλάξει τον τουρκικό στρατό από την ενοχή της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της εισβολής του 1974 στην Κύπρο, καταβάλλει τώρα ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς, ο οποίος ομολόγησε σε κανάλι της τουρκικής τηλεόρασης ότι υπακούοντας τότε σε διαταγές ανωτέρων του, σκότωσε δέκα Ελληνοκυπρίους, μεταξύ των οποίων και έναν αιχμάλωτο πολέμου.

Πληροφορίες από τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκλονιστική ομολογία Ολγκάτς έχει κινητοποιήσει τον τουρκικό στρατό και το λεγόμενο βαθύ κράτος, μετά τη συνειδητοποίηση ότι η βόμβα που έριξε ο Τούρκος ηθοποιός εκθέτει ανεπανόρθωτα τον «Αττίλα», καθώς αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες που διέπραξε το 1974 στην Κύπρο.

 
Ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς επιχειρεί τώρα να διαψεύσει εαυτόν και να απαλλάξει τον τουρκικό στρατό από την ενοχή της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Χιλμί Οζέν, ενός πρώην συνεργάτη του Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος παρενέβη για να στηρίξει τους νέους ισχυρισμούς Ολγκάτς, υποστηρίζοντας ότι τον γνώριζε από το 1974, όταν στάλθηκε στην Κύπρο και ο διοικητής του τον έστειλε στα μαγειρεία για να καθαρίζει πατάτες επειδή φοβόταν πολύ τον πόλεμο!

Αλλά και ο ίδιος ο Τούρκος ηθοποιός, σε μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων που έδωσε στη δημοσιότητα, μετά τον σάλο που προκάλεσε η ομολογία του, υποστηρίζει ότι τα όσα είπε στο πρόγραμμα του «ΚΑΝΑL ΤURΚ», «είναι ένα σενάριο που είχε γράψει» για να προβάλει τη φρίκη του πολέμου.

 
 

Σύμφωνα με τη νέα εκδοχή του Ολγκάτς, ήταν όλα αποκύημα της φαντασίας του και η βασική ιστορία ενός σεναρίου που έχει στο μυαλό του στο στυλ της ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Saving Private Ryan» (Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν).

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι περίπου τα ίδια με τα όσα ομολόγησε στο «ΚΑΝΑL ΤURΚ» ο Ολγκάτς τα επανέλαβε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ραντικάλ», αν και σε σχετική ερώτηση, δεν θυμόταν το όνομα του διοικητή του, ούτε τις ακριβείς συνθήκες των συμβάντων.

Στη Λευκωσία, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, αφού χαρακτήρισε την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού έγκλημα πολέμου, ανέφερε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους αγνοουμένους, ή ακόμα και από Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών. Δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι η αρχική ομολογία του Ολγκάτς ήταν η αληθινή και χαρακτήρισε «ανόητη και αστήριχτη» τη δικαιολογία που προέβαλε στη συνέχεια.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2937&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote