Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Ισλανδίας
Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Ισλανδίας Εκτύπωση E-mail
27.01.09

Ο Ισλανδός πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε ανακοίνωσε σήμερα την άμεση παραίτηση της κυβέρνησής του ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες.

«Λυπάμαι πραγματικά που δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον συνασπισμό. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Χάαρντε, διευκρινίζοντας ότι θα δώσει την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας.

Η ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης γίνεται μερικές ημέρες μετά την απόφαση να διοργανωθούν πρόωρες εκλογές το φετινό Μάιο αντί για το 2011. Ο Χάαρντε, ο οποίος αντιμετώπιζε αυξανόμενες πιέσεις εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης της χώρας, ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 9 Μαΐου και ότι ο ίδιος είχε την πρόθεση να παραιτηθεί και ότι δεν θα έθετε υποψηφιότητα για λόγους υγείας.

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έπληξε τον Οκτώβριο την Ισλανδία (ο πληθυσμός της είναι 320.000) προκαλώντας την κατάρρευση του νομίσματος και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος υπό το βάρος των εξωτερικών δανείων ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν συνάψει οι τράπεζές της.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2936&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote