Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
25.01.09

Του Σάκη Σερέτη

Σκέψεις και κινήσεις που αφορούν στην αναβάθμιση της φετινής παρέλασης, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου στο Σταθάκειο κέντρο.

Ως γνωστό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ετεροχρονισμένα και εφέτος, καθόσον θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου 09 και για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, υπάρχουν σκέψεις να γεμίσει με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων προκειμένου να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των Ομογενών.

Μια πρώτη πρόταση που εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Δ.Καλαμαράς, αφορά την έκθεση ιστορικού φωτογραφικού υλικού που θα παρουσιασθεί στον χώρο της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Μουσείο τέχνης και οι λεπτομέρειες, θα συζητηθούν με τις αρμόδιες κ.κ.Αικατερίνη Μπουζούκου και Αναστασία Νίκολας.
 
 
Ο κ.Δ.Καλαμαράς ανέφερε επίσης ότι σε συνάντηση που είχε με την Γενική Πρόξενο
κ. Αγη Μπαλτά συζητήθηκαν τα θέματα της παρέλασης και ζητήθηκε η βοήθεια της στο θέμα των ευζώνων της Προεδρικής φρουράς.
Οι υπεύθυνοι της παρέλασης εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν οι εύζωνες κατά μικρές ομάδες, όλα τα ημερήσια ελληνικά σχολεία δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να γνωρίσουν και έχουν μια πρώτη επαφή με το άγημα που ανοίγει κάθε χρόνο την Εθνική μας παρέλαση.
Ανακοινώθηκε ότι και για εφέτος, πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως θα είναι ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας Ιωάννης Κατσιματίδης και για τις θέσεις των συνυπεύθυνων, προτάθηκαν η Γεωργία Καλοειδή ,ο Φίλιπ Κρίστοφερ,ο Κυριάκος Μαραγκουδάκης και ο Ματθαίος Μυρώνης.
Η κ.Γ. Καλοειδή ευχαριστώντας για την τιμή που της έγινε δεν αποδέχθηκε την πρόταση, εξηγώντας ότι θα απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα ,όμως παρόλα αυτά υποσχέθηκε ότι αυτή και ο σύζυγος της θα βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της παρέλασης.
Ο κ.Κυριάκος Μαραγκουδάκης ζήτησε λίγο χρόνο να ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την θέση αυτή και αφού το σκεφθεί θα απαντήσει σύντομα.
Όσον αφορά τον κ.Φίλιπ Κρίστοφερ, ανακοινώθηκε ότι αποδέχεται την πρόταση και θα αναλάβει την διοργάνωση του επίσημου δείπνου που γινόταν μέχρι τώρα την παραμονή της παρέλασης, ενώ για την φετινή χρονιά ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της παρέλασης.
Το ταμείο της παρέλασης ανέλαβε για άλλη μια χρονιά ο κ.Ιωάννης Αντζουλής και η κ.Μαρία Ζίας,οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και για άλλη μια χρονιά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό.
Ήδη παραδόθηκαν και οι πρώτες επιταγές για την οικονομική ενίσχυση του ταμείου της παρέλασης, που προήλθαν αρχικά από τον κ.Μανώλη Βεληβασάκη με το ποσόν των $1.000 και ακολούθησε μια δεύτερη εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με το ποσόν των $5.000.
Την γραμματεία της παρέλασης ανέλαβε η κ.Αγγελική Αγκά καθηγήτρια φιλόλογος, η οποία υπηρετεί αποσπασμένη στο ημερήσιο σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
Η κ.Αγκά δήλωσε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί την διοργάνωση της παρέλασης, τονίζοντας ότι «στην Νέα Υόρκη υπάρχει μια Ελλάδα περισσότερο ζωντανή από την Ελλάδα».
Την διακίνηση του λαχείου της παρέλασης ανέλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κ.Ελένη Ψαρά από το Μπρούκλιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και εφέτος θα έχει επιτυχημένα αποτελέσματα.
Την απουσία των Αμερικανών πολιτικών καθώς και άλλων παραγόντων της τοπικής κοινωνίας, εντόπισε ο κ. Θεόδωρος Παυλάκος από την εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στο Μπόουλινγκ Γκριν στην καρδιά του Μανχάταν .
Ζήτησε από τους διοργανωτές της παρέλασης να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στο θέμα αυτό, καθώς η έπαρση της Ελληνικής σημαίας από τους Έλληνες ευζώνους απευθύνεται προς την Αμερικανική κοινωνία και θα έπρεπε η παρουσία των Αμερικανών παραγόντων να είναι πιο έντονη.
Πρότεινε δε τον Ολυμπιονίκη Μάικ Βουδούρη, να ηγηθεί και πάλι αυτής της επιτροπής, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Μια πολύ καλή πρόταση που αφορά την αξιοποίηση των τοπικών χορευτικών ομάδων που ανήκουν σε διάφορους ομογενειακούς συλλόγους, κατέθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών «Ομόνοια» κ. Κυριάκος Μαραγκουδάκης, ο οποίος πρότεινε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, την διεξαγωγή μιας εκδήλωσης με την συμμετοχή χορευτικών ομάδων καθώς και Ελληνοαμερικανών μουσικών, που θα επιμεληθούν το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης .
Η ιδέα έγινε δεκτή από όλους και η εφαρμογή της ανατέθηκε φυσικά στον ίδιο τον εμπνευστή, ο οποίος θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με όλους τους εθνικοτοπικούς συλλόγους που διαθέτουν χορευτικά τμήματα, καθώς και με ομογενείς μουσικούς.
Τέλος την καθιερωμένη εκδήλωση της Παρασκευής πριν από την παρέλαση, ανέλαβαν οι κ.κ. Χρήστος Βουρνάς, Παναγιώτης Μιχαλέας.,Απόστολος Σκοτίδας και Ιωάννης Ζαπάντης, ενώ κατατέθηκε η πρόταση να ζητηθεί από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Πανίκο Παπανικολάου,να αναλάβει την παρουσίαση της εκδήλωσης.
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2929&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote