Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παροχές με το βλέμμα στα γκάλοπ
Παροχές με το βλέμμα στα γκάλοπ Εκτύπωση E-mail
24.01.09

Σε σειρά διευθετήσεων και στοχευμένων παροχών, που σηματοδοτούν τη στροφή προς μια φιλολαϊκότερη πολιτική, κυρίως όμως επιχειρούν να ανατάξουν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, προχωρεί η κυβέρνηση.

Προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου είναι η σμίκρυνση της «ψαλίδας» από το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ, αλλά πολλά υψηλόβαθμα στελέχη δεν αποκλείουν πλέον εκλογικό αιφνιδιασμό από τον πρωθυπουργό την άνοιξη, στην περίπτωση βέβαια που οι πολιτικοί συσχετισμοί ευνοούν την κυβέρνηση. Μόνο κατά το περασμένο 24ωρο η κυβέρνηση προχώρησε σε εξαγγελίες ή ρυθμίσεις με δυνητικούς αποδέκτες σχεδόν 3 εκατομμύρια πολίτες.

Πέραν του αγροτικού πακέτου της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογίες για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης, την πρόσληψη 60.000 ανέργων στο Δημόσιο και την ενίσχυση με 1.000 ευρώ ορισμένων κατηγοριών ανέργων. Παράλληλα, προαναγγέλθηκε η μείωση της θητείας στον στρατό ξηράς στους 9 μήνες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κάλυψη των άγονων γραμμών στα νησιά του Αιγαίου.

 

Σε δημόσιες δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη αποκηρύσσουν την εκλογολογία, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η εκτίμηση του υπουργού Αμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι έως τα μέσα Μαρτίου η Ν.Δ. θα προηγείται και πάλι στις δημοσκοπήσεις.

 

Συστάσεις από ΕΚΤ

 

Την ώρα που η οικονομική πολιτική δείχνει να επηρεάζεται από την εκλογολογία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απηύθυνε αυστηρή σύσταση για αυτοσυγκράτηση στις παροχές, ενώ το spread των δεκαετών ομολόγων βρέθηκε μια ανάσα από τις 300 μονάδες βάσης.

 

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2924&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote