Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μόνη λύση η φυγή της ΝΔ
Μόνη λύση η φυγή της ΝΔ Εκτύπωση E-mail
23.01.09

«Επείγον» ζήτημα αποτελεί για τη χώρα η αλλαγή κυβέρνησης σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κατέστησε σαφές πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης για να βγάλει τη χώρα από την κρίση

λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στην Ελλάδα του 2009, ζητείται κυβέρνηση, προοδευτική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». «Η σημερινή κυβέρνηση», τόνισε, «δεν μπορεί. Το έχει αποδείξει. Η πρόκληση είναι για μας εθνική επιταγή και εθνική ευθύνη. Και αυτή την ευθύνη θα την αναλάβουμε».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εντός του 2009, κάτι που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και κορυφαίων στελεχών, όπως του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος ζήτησε ξανά «εδώ και τώρα εκλογές».

Ο Γ. Παπανδρέου παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, βαθμολόγησε με «κάτω από το μηδέν» την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της κρίσης, σημειώνοντας πως «αντί να ασχοληθεί με τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, ασχολείται με την εκλογική επιβίωση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές».

Προσέθεσε, μάλιστα, πως αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι η ελληνική οικονομία, την οποία θα διαχειριστεί μετά τις επόμενες εκλογές, προβλέποντας ότι η ΝΔ παρά τις επικοινωνιακές διαρροές περί δήθεν φιλολαϊκής στροφής δεν θα χρειαστεί να το αποδείξει γιατί θα βρίσκεται πολύ σύντομα εκτός κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θύμισε πως είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη οικονομική κρίση, όταν η ΝΔ έκανε λόγο για ισχυρή οικονομία, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά «κούφια λόγια» για εσωτερική κατανάλωση, όπως είναι σήμερα ο ανασχηματισμός, καθώς ένα μήνα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού διαψεύστηκαν οι προβλέψεις για ανάπτυξη, έλλειμμα, χρέος και ανεργία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της και ότι είναι εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες και τα συμφέροντα που υπηρετεί: «Η κυβέρνηση έχει παραδώσει τα όπλα, έχει συνθηκολογήσει, με μηδενικές προσδοκίες για τη χώρα. Μετά τις εκλογές θα έχει παραδώσει μια οικονομία που θα τρέχει με μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μια οικονομία αναξιόπιστη που σήμερα δανείζεται με τους πιο ακριβούς όρους στην Ευρωζώνη». Διαβεβαίωσε πάντως πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει τον λογαριασμό της αποτυχίας της ΝΔ να πληρώσουν οι πολίτες. Στις προτεραιότητες μάλιστα είναι η ενίσχυση -όπως είπε- του κοινωνικού κράτους.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η χώρα δεν διαθέτει προϋπολογισμό, καθώς έχουν ανατραπεί και επισήμως οι βασικές προβλέψεις του». Για «απώλεια αξιοπιστίας της κυβέρνησης» έκανε λόγο η τομεάρχης Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, προβλέποντας πως το υψηλό κόστος δανεισμού αναμένεται να επιβαρύνει το δημόσιο χρέος κατά περίπου 1 δισ. ευρώ.

Για «κινδυνολογία» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Λέγκας, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ρεύμα νίκης, το οποίο δεν θα αποκτήσει».

«Τα λαϊκά εισοδήματα έχουν εξαφανιστεί από τη μακροχρόνια πολιτική λιτότητας», ανέφερε ο Αχ. Κανταρτζής (ΚΚΕ).

«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με τον χειρότερο τρόπο την οικονομική κρίση, που δείχνει να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις», υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Αστ. Ροντούλης (ΛΑΟΣ) έκανε λόγο για «τραγέλαφο», αφού ο νέος υπουργός Οικονομίας αναγκάζεται να αποδομήσει αυτά που υποστήριζε.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ

«Επίθεση» στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Οικονομίας, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Ο κ. Παπαθανασίου κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «επενδύει στις δυσμενείς επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση, προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη».

Πρόσθεσε πως στις κρίσεις δεν κερδίζουν οι ηγέτες και τα κόμματα που υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια», αλλά οι ηγέτες και τα κόμματα που καταθέτουν υπεύθυνο και ρεαλιστικό σχέδιο. «Ο κ. Παπανδρέου, όπως και στο παρελθόν, δεν κατέθεσε ούτε μία υπεύθυνη και σοβαρή πρόταση. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία για την εξουσία», κατέληξε ο υπουργός.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2920&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote