Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Εκτύπωση E-mail
22.01.09

Του Σάκη Σερέτη

 
 
Αν και παρουσιάζεται ιδιαίτερα σκληρός και με πολικές θερμοκρασίες ο φετινός Ιανουάριος, εντούτοις πλημμύρισε με ζέστη και ελπίδα  τις ψυχές εκατομμυρίων Αμερικανών, οι οποίοι παρακολούθησαν με θρησκευτική ευλάβεια τον Μπαράκ Ομπάμα να επαναλαμβάνει τον όρκο και να αναλαμβάνει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, ταυτόχρονα με την υπόσχεση να οδηγήσει την υπερδύναμη στο λιμάνι της αισιοδοξίας.

 

Η ανάληψη της προεδρίας από έναν άνθρωπο σαν αυτόν, δικαιολογεί απόλυτα τις εορταστικές εκδηλώσεις και ίσως και κάποιες υπερβολές, που μπορεί να πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια αυτής της μεγάλης δημοκρατικής νίκης .
Η αλλαγή σελίδας στην Αμερικανική ιστορία, έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά την ισονομία και την ισοπολιτεία, στοιχεία που αποτελούν βασικά συστατικά της Δημοκρατίας, που ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος μόλις ανέλαβε να υπηρετήσει.
Όμως ο δρόμος της ελπίδας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και φυσικά δεν φαντάζει σαν μια χαρούμενη εκδρομή νηπιαγωγείου στην εξοχή, καθόσον η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε με ξεχωριστό ζήλο, να δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κύκλο πολέμου με χιλιάδες θύματα και μια σειρά από ανεξίτηλα σημάδια στην πλάτη της οικονομίας, που φυσικά είχαν σαν κύριο αποδέκτη τον μέσο Αμερικανού πολίτη.
Ατέλειωτη ουρά οι στρατιές των απελπισμένων άνεργων-άστεγων Αμερικανών , που βρέθηκαν ξαφνικά στο σημείο μηδέν, βιώνοντας το «μεγαλείο» μιας χρεοκοπημένης στρατηγικής, η οποία  χαράχθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο και αποτελεί δυσάρεστη κληρονομιά, για τον σημερινό. 
Αντιμέτωπος με τις προσδοκίες όχι μόνο του Αμερικανικού λαού ο νέος πρόεδρος, ανέλαβε τα ηνία της τραυματισμένης  υπερδύναμης και καλείτε να οδηγήσει το σκάφος της ελπίδας μακριά από τους ύφαλους της πεπατημένης τακτικής του προκατόχου του.
Ωστόσο η ελπίδα από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας παρόλο που «πεθαίνει» τελευταία όπως λένε και οι σοφοί.
Εξασφαλίζει όμως μεγάλα περιθώρια κινήσεων στο πρόσωπο που μας την εμπνέει και αυτές τις σωστές κινήσεις, περιμένει ολόκληρος ο κόσμος από τον Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να απεγκλωβισθεί από τον φαύλο κύκλο της οικονομικής κρίσης και της απελπισίας.
Να  μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η οικονομική κρίση και η υπόσχεση για την αντιμετώπιση της ,ήταν η μεγάλη γέφυρα προς τον Λευκό Οίκο.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2915&Itemid=39

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote