Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στη Γάζα ο Γ.Γ. του ΟΗΕ
Στη Γάζα ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Εκτύπωση E-mail
21.01.09

Δραματική έκκληση προς το Ισραήλ και τη Χαμάς για αυτοσυγκράτηση και σεβασμό της εύθραυστης εκεχειρίας απεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν,ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας πέρασε από το Ισραήλ στη Γάζα.

Στο μεταξύ, μπορεί οι Ισραηλινοί να αποχωρούν από τη λωρίδα της Γάζας αλλά η εκεχειρία εξακολουθεί να είναι εύθραυστη αφού και τη Δευτέρα, οι κάτοικοι των παλαιστινιακών εδαφών, ξύπνησαν από τις βολές του Ισραηλινού Ναυτικού.Μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους μετά από σφυροκόπημα 22 ημερών μεταφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ που επισκέπτεται τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος συναντήθηκε με την Ισραηλινή υπουργό εξωτερικών Τζίπι Λίβνι και επεσκέφθη το σχολείο του ΟΗΕ που κατεστράφη από τις ισραηλινές επιθέσεις καθώς και τις υπηρεσίες αρωγής, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι των βομβαρδισμών κτηρίων του οργανισμού θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
Εν τω μεταξύ χιλιάδες οπαδοί της Χαμάς συγκεντρώθηκαν έξω από το κατεστραμμένο κτήριο του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου στην πόλη της Γάζας για να "γιορτάσουν τη νίκη της αντίστασης κατά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής".
Την Τετάρτη συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών με αντικείμενο την εδραίωση της εκεχειρίας.

 Αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή βρίσκονται τα μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας, που φθάνουν στη Γάζα. Οι εικόνες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι ερείπια και ανθρώπινος πόνος.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2905&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote