Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βουλγαράκης: "Συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ"
Βουλγαράκης: "Συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ" Εκτύπωση E-mail
18.01.09

 

   
«Συγγνώμη» από τον κόσμο της ΝΔ ζητά ο Γιώργος Βουλγαράκης, τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.
 

 

Ο πρώην υπουργός παραδέχεται ότι υπέπεσε σε «λάθη και παραλείψεις», αρνείται κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, στηρίζει τη σύζυγό του και δηλώνει «παρών» στις επόμενες εκλογές, κρίνοντας ότι είναι μακριά.
 
«Θα ήθελα ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ αν με τη συμπεριφορά μου τους πλήγωσα και τους έκανα να αισθάνονται άβολα. Και τους υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω ουσιαστικά στην προσπάθεια αναστροφής του κλίματος» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
 
Ο κ. Βουλγαράκης υποστηρίζει ότι υπήρξε «εύκολος στόχος για αντικρουόμενα συμφέροντα», γεγονός για το οποίο -όπως λέει- ευθύνεται ο ίδιος.
 
«Οφείλεται σε δικά μου λάθη και παραλείψεις, που και τους ψηφοφόρους της παράταξης πλήγωσαν και προσωπικά μου κόστισαν πολύ ακριβά» αναφέρει, σημειώνοντας πως έχει μετανιώσει για τη φράση του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
 
«Ναι, ήταν λάθος. Οι νόμοι δεν καλύπτουν όλα τα θέματα της ηθικής» παραδέχεται.
 
Αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο κ. Βουλγαράκης επαναλαμβάνει πως δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή ή ανάμειξη και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι τον στοχοποίησε πολιτικά.
 
«Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται να προσπορίσει μόνο μικροκομματικά οφέλη και όχι για την ουσία της υπόθεσης» τονίζει, υποστηρίζοντας πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την προανακριτική επιτροπή «για μένα δεν έχει καμία αξία και αθροίζεται με όλες όσες έχουν γίνει στο παρελθόν, σε διάφορες εποχές, από πολιτικούς για τους αντιπάλους τους».
 
Ο κ. Βουλγαράκης στηρίζει τις επιλογές της συζύγου του στην υπόθεση, λέγοντας πως «δεν έχω καμία αμφιβολία πως ό,τι έκανε το έκανε σωστά» και ότι «η Δικαιοσύνη θα προσεγγίσει το θέμα όχι με βάση την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα, αλλά με βάση την ισχύουσα νομοθεσία περί συμβολαιογράφων και τα πραγματικά περιστατικά».
 
Σχολιάζοντας τις φήμες περί αποχώρησής του από την Α' Αθήνας, ο πρώην υπουργός τις απορρίπτει κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι «ποτέ δεν δείλιασα. Θα είναι παρών στην Α' Αθηνών, όπως ήμουν πάντα».
 
Όσο για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και εάν ο πρόσφατος ανασχηματισμός άνοιξε το δρόμο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Βουλγαράκης εκτιμά ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση «θα είναι μακριά»

ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2891&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote