Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μετά το Σκοπιανό, το Μανιάτικο...
Μετά το Σκοπιανό, το Μανιάτικο... Εκτύπωση E-mail
24.05.07
Μετά το Σκοπιανό, τα μανιάτικα άρχισαν να κυριαρχούν στην κόντρα Ν.Δ.-ΛΑΟΣ στο κυνήγι της ψήφου ενόψει των εκλογών.  

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που διεκδικεί την είσοδό του στη Βουλή, ευθέως φλερτάρει με τον Πέτρο Μαντούβαλο, «αθωώνοντάς» τον προκαταβολικά από την κατηγορία για εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Προφανώς σκέφτεται ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από τον γαλάζιο εμφύλιο στα μανιάτικα μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. (Μαντούβαλος, Μιχαλολιάκος, Μελάς, Καλός). 

«Η πολύ βολική σε κάποιους διαπόμπευσή του δεν είναι η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ενός γενικευμένου τρόπου διεκδικήσεως του δικαίου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

 «Το ζήσαμε στον Τύπο στο πρόσωπο του Γρ. Μιχαλόπουλου (σημ. πρόκειται για τον εκδότη της «Ελεύθερης Ωρας», που καταδικάστηκε για εκβιασμό), το ζούμε στην πολιτική στο πρόσωπο του Π. Μαντούβαλου» συνέχισε.

 «Είναι η εύκολη λύση εναποθέσεως σε έναν ώμο δυσβάστακτων φορτίων των πολλών». Οσο για τον Πέτρο Μαντούβαλο, είναι σαφές ότι προετοιμάζει την ηρωική έξοδό του από τη Ν.Δ., που όμως δεν φαίνεται να τον θέλει, μέχρι να ξεκαθαρίσει με τη Δικαιοσύνη.

 «Δεν πρέπει να τελειώνει αυτό;» είπε στον «105,8», εννοώντας ότι πρέπει να του πει η Ρηγίλλης αν θα είναι στις λίστες της στις επόμενες εκλογές. «Συνέδριο δεν έρχεται. Δεν πρέπει να είμαι εγώ παρών;» συνέχισε. «Περισσεύει κανένας;

 Φαντάζεστε στο συνέδριο να πούνε ου; Ή θα χαρεί ο κόσμος που θα με δει; Εγώ ξέρετε κυκλοφορώ στον δρόμο... Εγιναν εκλογές τοπικές στον Πειραιά.

 Εγώ ήμουν εκεί, από μια μεριά ανεξάρτητος, μόνος μου και έκανα τον αδιάφορο... Δεν ήμουν αδιάφορος, παρακολουθούσα τα πράγματα, και από την άλλη, οι υπόλοιποι εκλεκτοί συνυποψήφιοί μου, συνάδελφοί μου κ.λπ.

 Για μάθετε τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών...». Την ίδια στιγμή φλερτάρει με τον ΛΑΟΣ. Από τη μια για να ασκήσει πίεση στη Ρηγίλλης και από την άλλη για να ανοίξει το δρόμο προς μια νέα πολιτική στέγη.

«Δεν θα κλαίμε κιόλας», είπε στην περίπτωση που δεν θα κληθεί στο συνέδριο της Ν.Δ. «Θα στεναχωρηθώ που δεν θα είμαι με τον κόσμο, δεν θα στεναχωρηθώ μ' εκείνους που μου είπαν όχι.

 Και θα αναλάβουν και τις ευθύνες τους βέβαια. Και θα αιτιολογήσουν και τον λόγο που δεν είμαι, για να είναι πειστικοί στον κόσμο... Αλλά δεν το φαντάζομαι, διότι υπάρχει και ένας πρωθυπουργός, τον οποίο πιστεύω -και ο χριστιανός, τον έχουμε τρελάνει- αλλά δεν φταίμε σε τελευταία ανάλυση.

 Κάποιοι τον τρέλαναν, τον κούρασαν».

 Μιλώντας στον ΑΝΤ-1 εξέφρασε τη σιγουριά πως θα είναι βουλευτής και στο επόμενο Κοινοβούλιο. Εκανε λόγο για ψεύτικα στοιχεία στη Βουλή και τόνισε: «Με στήσανε για να με στήσουν.

Αλλά ώς εδώ και μη παρέκει». 

Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Πλιώτας, ζήτησε την παραπομπή του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. για εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

 Εκρινε ότι οι ενδείξεις ενοχής που υπάρχουν σε βάρος του είναι επαρκείς για να φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. 

«Σέβομαι ότι ένας άνθρωπος ακολουθεί μια υπερασπιστική γραμμή δική του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

 «Ο Πέτρος ο Μαντούβαλος περνάει μια στενοχώρια», δήλωσε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Σούρλας. «Ανθρώπινο είναι, αλλά δεν μπορώ να μπω στην ουσία και να κάνω σχόλιο.

Τον γνωρίζω σαν καλό συνάδελφο, μαχητικό, με καλή παρουσία στο Κοινοβούλιο. Εύχομαι να απαλλαγεί απ' όλα αυτά που τον κατηγορούν...».    

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=289&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 24.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote