Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ Εκτύπωση E-mail
15.01.09

Του Σάκη Σερέτη

Αεροσκάφος των Αμερικανικών αερογραμμών US Airways που εκτελούσε την πτήση 1549 από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης για το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, προσγειώθηκε αναγκαστικά λόγω μηχανικής βλάβης στα παγωμένα νερά του ποταμού Χάντσον ,γύρω στις 3.26 σήμερα το μεσημέρι .

 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 155 επιβαινόντων του αμερικανικού αεροσκάφους, καθώς στον τόπο του δυστυχήματος, έσπευσαν αμέσως σωστικά πλοία και ελικόπτερα που παρέλαβαν τους σοκαρισμένους επιβάτες, οι οποίοι τελείως αναπάντεχα βρέθηκαν να στέκονται επάνω στα φτερά του μισοβυθισμένου αεροσκάφους και να αντιμετωπίζουν, την πολική θερμοκρασία των -8 βαθμών κελσίου που επικρατεί σήμερα στην πόλη μας.

Υπολογίζεται ότι γύρω στα πενήντα άτομα βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Χάντσον, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες παρέμεναν επάνω στα φτερά και στον κορμό του αεροσκάφους, μέχρι να τους παραλάβουν τα σωστικά συνεργεία..

Τελευταίος εγκατέλειψε το αεροσκάφος ο πιλότος, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν παρέμεινε κανένας επιβάτης εγκλωβισμένος .

Αρκετοί από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία της πόλης για να τους παρασχεθεί κυρίως ψυχολογική υποστήριξη.

Τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι τώρα ,όμως αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με δηλώσεις που πηγάζουν από το υπουργείο εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιο σμήνος πουλιών να προσέκρουσε στους κινητήρες του αεροσκάφους ,με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αναγκαστική προσγείωση.

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2879&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 15.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote