Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σιγή ασυρμάτου
Σιγή ασυρμάτου Εκτύπωση E-mail
13.01.09

Με ιδιαίτερη αγωνία, δεδομένου του σοβαρότατου προβλήματος υγείας (νεοπλασματική νόσος), αντιμετωπίζουν οι οικείοι του και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την υπόθεση απαγωγής του 74χρονου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, χθες το πρωί στο Καβούρι.

Ο κ. Παναγόπουλος, ανεξαρτήτως των όποιων απαιτήσεων των απαγωγέων και των διαπραγματεύσεων που ακολούθησαν, θα έπρεπε να λαμβάνει καθημερινά συγκεκριμένα φάρμακα, αλλά είχε μαζί του δόση μόνο για χθες.

Σε άτομα «του κοινού Ποινικού Δικαίου» χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και άλλες περιπτώσεις, όπως ακόμη και αυτή της τρομοκρατίας, επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι αστυνομικοί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της απαγωγής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα τις πληροφορίες που προέρχονται από το επαγγελματικό περιβάλλον του εφοπλιστή, σύμφωνα με τις οποίες στις αρχές του φθινοπώρου δέχτηκε, σε προσωπικό του τηλεφωνικό αριθμό, πέντε απειλητικά τηλεφωνήματα, στα οποία ο άγνωστος τον προειδοποίησε «να προσέχει».

Ομως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο 74χρονος δεν έδωσε σημασία, ούτε ανησύχησε και γι’ αυτό εξακολούθησε να κυκλοφορεί χωρίς να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, ενώ αντιθέτως στο σπίτι του είχε και κλειστό σύστημα παρακολούθησης και φρουρά.

Εξάλλου, και πριν από πολλά χρόνια είχε δεχθεί ανάλογες προειδοποιήσεις. Επίσης το 2003 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι του στο Καβούρι, ο οποίος εντοπίστηκε εγκαίρως και εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η απαγωγή

Η κινηματογραφική απαγωγή του επιχειρηματία έγινε από τρεις κουκουλοφόρους, που μιλούσαν καθαρότατα ελληνικά και κρατούσαν ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια. Το πρώτο πράγμα που είπαν στον κ. Παναγόπουλο και τον οδηγό του ήταν «μη φοβάστε, θέλουμε μόνο τα λεφτά». Χρησιμοποίησαν δύο αυτοκίνητα, ένα βαν και ένα τζιπ, τα οποία έκαψαν λίγα λεπτά μετά την αρπαγή του εφοπλιστή και του οδηγού του, τον οποίο εγκατέλειψαν δεμένο σε ένα δένδρο στο Κορωπί.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή κλιμάκιο αστυνομικών και ψυχολόγων βρέθηκε κοντά στην οικογένεια του εφοπλιστή. Αναμένουν με αγωνία την κίνηση των δραστών να επικοινωνήσουν με τους οικείους του προκειμένου να ζητήσουν λύτρα, κάτι που συνήθως γίνεται μετά το πρώτο 24ωρο.

Το νέο θρίλερ με την απαγωγή του κορυφαίου επιχειρηματία ξεκίνησε χθες λίγο πριν από τις 9 το πρωί. Τα δύο οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει οι απαγωγείς εκτιμάται ότι ήταν κλεμμένα. Το βαν είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το τζιπ δεν διέθετε καθόλου πινακίδες.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, με τη βοήθεια του οδηγού και του οικοδόμου αυτόπτη μάρτυρα της απαγωγής, πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης.

Οι κάμερες ασφαλείας

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν σε άρση των επικοινωνιών, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες συνομιλίες ή μηνύματα. Από κάμερες ασφαλείας που διαθέτουν οι κατοικίες της περιοχής ερευνούν αν έχουν καταγραφεί κινήσεις των δραστών, ενώ συλλέγουν καταθέσεις κατοίκων που ενδεχομένως μπορούν να προσφέρουν στοιχεία.

Πάντως, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι φανερά προβληματισμένοι για το γεγονός ότι υπάρχει δεύτερη ανάλογη υπόθεση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την απαγωγή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλονίκης Γιώργου Μυλωνά.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως οι δράστες προέρχονται από το χώρο του κοινού Ποινικού Δικαίου και αναζητούν τον… εγκέφαλο της απαγωγής. Δεν αποκλείουν την πιθανότητα να πρόκειται για πρόσφατα αποφυλακισθέντα ή αδειούχο έγκλειστο στις φυλακές, που το είχε οργανώσει εδώ και καιρό και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να θέσει το σχέδιο σε εφαρμογή.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για υπόθεση ξεκαθαρίσματος διαφορών, προσωπικών, επαγγελματικών ή οικονομικών.

Η πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια εξετάζεται μεν αλλά δεν υιοθετείται.

Προβλήματα υγείας

Τη λήψη τουλάχιστον δύο ή τριών διαφορετικών φαρμάκων και μάλιστα περισσότερες από μία φορές την ημέρα επέβαλλε η κατάσταση της υγείας του απαχθέντος εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον, τα τελευταία τρία περίπου χρόνια είχε παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους. Η θεραπεία της σοβαρής ασθένειας από την οποία πάσχει απαιτεί καθημερινή φαρμακευτική αγωγή και ο ίδιος δεν είχε μαζί του αρκετή ποσότητα φαρμάκων όταν έφυγε χθες το πρωί από το σπίτι του. Υπολόγιζε ότι σε λίγη ώρα θα έφτανε στο γραφείο του και ότι το απόγευμα θα επέστρεφε στο σπίτι. Η κατάστασή του, επιπλέον, απαιτεί και ειδικό πρόγραμμα διατροφής, προκειμένου να μην προκληθεί επιδείνωση η οποία μπορεί να έχει επικίνδυνες επιπτώσεις.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2872&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote