Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow «Έσβησαν» από το μωρό τον καρκίνο του μαστού
«Έσβησαν» από το μωρό τον καρκίνο του μαστού Εκτύπωση E-mail
13.01.09

Το μωρό, ένα κοριτσάκι, γεννήθηκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL) και χαίρει άκρας υγείας, όπως και η 26χρονη μητέρα του.

Η γέννησή του χαιρετίστηκε ως σημαντική πρόοδος στη μάχη εναντίον των κληρονομικών νόσων. Μολονότι οι γονείς μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί με φυσικό τρόπο, χρησιμοποίησαν την τεχνητή γονιμοποίηση και έκαναν γενετικό έλεγχο στα έμβρυα επειδή τρεις γενιές γυναικών στην οικογένεια του συζύγου έπασχαν από καρκίνο του μαστού. Με τη διαδικασία αυτή εξασφαλίστηκε ότι ένα ελαττωματικό γονίδιο που συνδέεται με τον καρκίνο, το ΒRCΑ1, δεν θα υπάρχει στο γονιδίωμα του παιδιού τους. Άλλα τέσσερα έμβρυα
Όπως αποκάλυψε η μητέρα χθες στους «Σάντεϊ Τάιμς», το ζευγάρι έχει τώρα αποθηκευμένο απόθεμα από άλλα τέσσερα υγιή έμβρυα, τα οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει και άλλα παιδιά χωρίς αυτή την κληρονομική προδιάθεση για τη νόσο.

Στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, οι επιστήμονες του UCL πρόκειται τώρα να ερευνήσουν πώς ο έλεγχος για το γονίδιο ΒRCΑ1 (και για το αδελφό του, το ΒRCΑ2) μπορεί να επεκταθεί σε ευρύ πληθυσμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και πρόσωπα που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου. Κατά την έρευνα, θα προσφερθεί η δυνατότητα ελέγχου σε γυναίκες και άνδρες της εβραϊκής κοινότητας των Ασκενάζι στο Λονδίνο. Οι Εβραίοι Ασκενάζι επελέγησαν επειδή αυτή η εθνοτική ομάδα έχει ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο να κληρονομήσει τις μεταλλάξεις των γονιδίων ΒRCΑ1 και ΒRCΑ2.

Οι γυναίκες με ελαττωματικό γονίδιο ΒRCΑ1 ή ΒRCΑ2 έχουν επταπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού από ό,τι οι γυναίκες που δεν έχουν αυτές τις μεταλλάξεις. Τα ελαττωματικά γονίδια ευθύνονται για ποσοστό 5%- 10% των 44.000 γυναικών με καρκίνο του μαστού που καταγράφονται κάθε χρόνο στη Βρετανία.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2870&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote