Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ανθρωπιστική βοήθεια και περίθαλψη παιδιών από τη Γάζα
Ανθρωπιστική βοήθεια και περίθαλψη παιδιών από τη Γάζα Εκτύπωση E-mail
13.01.09

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι ελληνικές διπλωματικές πρωτοβουλίες, η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολύπαθο λαό της Λωρίδας της Γάζας και η περίθαλψη παιδιών που τραυματίσθηκαν στις εχθροπραξίες στα ελληνικά νοσοκομεία ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, από κοινού με την ΕΕ και τις αραβικές χώρες, προκειμένου να προωθηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια. Εν τω μεταξύ, διήμερο πρόγραμμα, εθελοντικής αιμοδοσίας για τους τραυματίες στη Μέση Ανατολή, ξεκίνησε το Υπουργείο Υγείας σήμερα Δευτέρα και θα επαναληφθεί και την Τρίτη μεταξύ 09:00 και 17:00. Οι αιμοληψίες θα γίνονται στο Υπουργείο στην οδό Αριστοτέλους 17.Εξάλλου, συνδικάτα, φορείς, σύλλογοι και σωματεία κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, σήμερα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισαν την ανάληψη δράσης. Το Σάββατο διοργανώνεται συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Παλαιστινίους, ενώ εξετάζονται τρόποι αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Αντικείμενο συζήτησης στο ΚΥΣΕΑ

Μετά τη συνεδρίαση, η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως σε ό,τι αφορά την κρίση στη Μέση Ανατολή συζητήθηκαν οι εξελίξεις καθώς και οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας, έγινε δε ανάλυση και για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθεια η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στην προώθησή της.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε τις πρωτοβουλίες για την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να φτάσουν και οι 50 τόνοι που έχουν συγκεντρωθεί αλλά, κυρίως, να ανοίξουν δίοδοι για να έχουν πρόσβαση διεθνείς οργανισμοί και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία Ελλάδας και Βελγίου να μεταφερθούν τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα και να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ελληνικά ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα μετάσχει σε ειρηνευτική δύναμη της ΕΕ στη Γάζα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ορατό ενδεχόμενο εκεχειρίας και έτσι δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση, αφού δεν υπάρχει σχετική πρόταση στο τραπέζι. Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε, παρακολουθεί και αναλύει όλα τα ενδεχόμενα, σημειώνοντας ότι το ΚΥΣΕΑ έδωσε τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές ώστε όταν προκύψει ανάλογο θέμα να τοποθετηθεί.

Πρωτοβουλίες για κινήσεις συμπαράστασης

Στη διοργάνωση συλλαλητηρίου συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας, το Σάββατο στην Αθήνα, συμφώνησαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, σήμερα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η UNICEF, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΒΕΕ, η Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και ο ΔΣΑ.

Συμφωνήσαν, επίσης, να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη, στις 11.30, και να ζητήσουν άμεση συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να συζητήσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια για παύση της αιματοχυσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και διατυπώθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Επίσης, διερευνήθηκε η δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού και διεξαγωγή τηλεμαραθώνιου, ενώ επισημάνθηκε η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε νοσοκομεία της χώρας ή σε ειδικές εγκαταστάσεις.

ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2866&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 13.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote