Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πορείες αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους
Πορείες αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους Εκτύπωση E-mail
10.01.09

Πορεία αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση πραγματοποίησαν το μεσημέρι από το Σύνταγμα προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία, εκατοντάδες Αθηναίοι.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από τη Συμμαχία «Σταματείστε τον Πόλεμο», τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, με τη συμμετοχή παλαιστινιακών και αραβικών οργανώσεων.

Με κεντρικό αίτημα «Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα τώρα», οι διαδηλωτές με επι κεφαλής παλαιστινιακές οικογένειες με παραδοσιακή ενδυμασία και το χαρακτηριστικό μαντήλι, φώναζαν «Σταματήστε τον πόλεμο τώρα».

Η πορεία διεξήχθη με σχετική ηρεμία λόγω κυρίως της αυστηρής περιφρούρησης από τους ίδιους τους διαδηλωτές, οι οποίοι σε κάποιο σημείο της πορείας εμπόδισαν νεαρούς που βρίσκονταν στο πίσω μέρος της, να τη διασπάσουν, δημιουργώντας επεισόδια.

Ωστόσο, ένταση σημειώθηκε έξω από την αμερικανική πρεσβεία, την οποία φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον τους, φώναξαν έντονα αντιαμερικανικά συνθήματα κατά του προέδρου των ΗΠΑ και της ιμπεριαλιστικής - φιλοσιωνιστικής πολιτικής της «και την απροκάλυπτη υποστήριξή της σε αυτό το στυγερό έγκλημα», και απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα έκαψαν δύο αμερικανικές σημαίες.

Το ίδιο περιστατικό, αλλά με περισσότερη ένταση, σημειώθηκε επίσης έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, όπου οι διαδηλωτές με συνθήματα περισσότερο εμπλουτισμένα κατά της «αδίστακτης σιωνιστικής πολιτικής για την πολιτική του ολοκαυτώματος που εφαρμόζει», σε βάρος ενός αθώου λαού, κατήγγειλαν το Ισραήλ για τη γενοκτονία και την κλιμάκωση της βίας σε βάρος αθώων ανθρώπων. Επίσης, κατήγγειλαν και τη διεθνή κοινότητα για την αδιάφορη στάση της απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές που εφαρμόζει το Ισραήλ.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, πραγματοποίησαν το μεσημέρι, δεκάδες μέλη της παλαιστινιακής παροικίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, μαζί με στελέχη κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Αριστοτέλους, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης και φωνάζοντας συνθήματα, καταδίκασαν τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Στη συνέχεια, πορεύθηκαν, μέσω κεντρικών δρόμων, προς το προξενείο των ΗΠΑ στην οδό Τσιμισκή και κατέληξαν στο προξενείο του Ηνωμένου Βασιλείου, επί της οδού Αριστοτέλους.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2853&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων