Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Καραμανλή - Παυλόπουλου - Μαρκογιαννάκη
Συνάντηση Καραμανλή - Παυλόπουλου - Μαρκογιαννάκη Εκτύπωση E-mail
10.01.09

Θέματα του υπουργείου Εσωτερικών με έμφαση σε ζητήματα δημόσιας τάξης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Σε μια δημοκρατική χώρα εφαρμόζονται οι νόμοι, γιατί αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θωρακίσει την Δημοκρατία και δεν πρόκειται να ανεχτεί όλους εκείνους που με πράξεις ωμής βίας παραβιάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων και των θεσμών .

Όπως δήλωσε αναλυτικά ο κ. Παυλόπουλος: "Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν τη Δημόσια Τάξη. Είναι γνωστή η θέση της Κυβέρνησης πάνω στην οποία στηρίζεται και όλη η πολιτική της. Σε μια δημοκρατική χώρα εφαρμόζονται οι νόμοι -προστατεύονται πρωτίστως τα Δικαιώματα του Ανθρώπου- αλλά εφαρμόζεται ο νόμος γιατί αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη. Είναι η δυνατότητα των ανθρώπων να μπορούν να εργάζονται και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους μέσα στο πλαίσιο του νόμου, χωρίς κάποιοι να παραβιάζουν καταχρώμενοι των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την κοινωνική γαλήνη και την ίδια τη Δημοκρατία. Η Κυβέρνηση, το έχω πει και το επαναλαμβάνω, είναι αποφασισμένη και τη Δημοκρατία να θωρακίσει και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου να προστατεύσει, αλλά, πάντως, δεν πρόκειται να ανεχθεί όλους εκείνους, οι οποίοι με πράξεις ωμής βίας παραβιάζουν ωμά και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τους θεσμούς". 

    
Eρωτηθείς για τη στάση της αστυνομίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήιο του Σαββάτου, απάντησε: "Σας είπα και πάλι. Εδώ είμαστε. Πολιτικοί είμαστε. Κρινόμαστε κάθε μέρα για ό,τι κι αν γίνεται. Αλλά να γνωρίζετε ότι αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι να σέβεται πρωτίστως τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά να σέβεται και την κοινωνική γαλήνη, την ομαλότητα στη χώρα, που είναι ένα αγαθό, το οποίο αφορά και την κοινωνία και τη Δημοκρατία". 

    
 Για το ίδιο θέμα ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε: "πιστεύω ότι η αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε, προκειμένου μια ειρηνική πορεία να περιφρουρηθεί και στη συνέχεια, όταν πήγαν να δημιουργηθούν κάποια έκτροπα, να λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, που είναι και ο στόχος μας. Τα θέματα ασφάλειας του πολίτη και η εφαρμογή του νόμου είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης".

 Τόσο ο κ. Παυλόπουλος όσο και ο κ. Μαρκογιαννάκης διέψευσαν κατηγορηματικά φημολογία που τους φέρει σε αντιπαράθεση αρμοδιοτήτων . 

 Αντιδράσεις

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, αναφέρσει σε ανακοίνωσή του: "Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων για να "νομιμοποιήσει" και να κλιμακώσει τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών κατά των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων. Ο σχεδιασμός αυτός, που το ΚΚΕ κατήγγειλε εξαρχής, πρέπει να αποτύχει. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα".

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2852&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote