Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΟΗΕ: το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους
ΟΗΕ: το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους Εκτύπωση E-mail
09.01.09

Για προμελετημένο έγκλημα κάνει λόγο ο ΟΗΕ, αναφερόμενος στο θάνατο 30 αμάχων Παλαιστινίων, από βομβαρδισμό κτιρίου στο οποίο είχαν καταφύγει με διαταγή των Ισραηλινών.

Συνολικά ήταν 110 άμαχοι, από τους οποίους οι μισοί ήταν παιδιά. Οι άμαχοι συγκεντρώθηκαν σε μια κατοικία στο Ζεϊτούν και με διαταγή των ισραηλινών στρατιωτών, υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο βομβαρδίστηκε 24 ώρες αργότερα. "Οσοι επέζησαν, και είχαν τη δυνατότητα, περπάτησαν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων προς την οδική αρτηρία Σαλαχεντίν, από όπου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Τρία παιδιά, το μικρότερο από τα οποία ήταν πέντε μηνών, πέθαναν αμέσως μετά την άφιξή τους στο νοσοκομείο", αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Το περιστατικό αυτό συνέβη στις 4 Ιανουαρίου και σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, πρόκειται για "ένα από τα σοβαρότερα συμβάντα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων". Η επίσημα απάντηση του στρατού του Ισραήλ, ήταν ότι δεν γνωρίζουν το θέμα, αλλά το ερευνούν.

Παράλληλα σε καταγγελίες σε βάρος των Ισραηλινών, προχώρησε και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, που κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι εμπόδισε επί πολλές ημέρες την πρόσβαση σε παλαιστίνιους τραυματίες στην ίδια αυτή συνοικία Ζεϊτούν στην πόλη της Γάζας. Ανάμεσά τους και παιδιά που έμειναν παγιδευμένα στο σπίτι τους μαζί με το πτώμτα της μητέρας τους που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2846&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote