Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Λίγα λόγια και πολύ δουλειά"
Λίγα λόγια και πολύ δουλειά" Εκτύπωση E-mail
08.01.09

Συστηματική δουλειά και αποτελεσματικότητα ζήτησε ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε υπουργούς και υφυπουργούς να δώσουν έμφαση στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.
Αποτελεσματικότητα, σταθερότητα, σιγουριά και ασφάλεια. Σε αυτές τις τέσσερις έννοιες συνόψισε τους στόχους της νέας κυβέρνησης σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός.Νωρίτερα τα 17 νέα μέλη της Κυβέρνησης ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Λίγα λόγια και πολύ δουλειά, ζήτησε από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.

"Κάνουμε σήμερα ένα νέο ξεκίνημα, με ένα βήμα ανανέωσης και συνέχειας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις, αλλά τα ουσιαστικά αποτελέσματα, σε όλους τους τομείς. Αξιοποιούμε την εμπειρία των παλαιότερων, αλλά και το δυναμισμό των νεότερων. Επιδιώκουμε νέα ταχύτητα, νέους ρυθμούς, αποτελεσματικότητα, σταθερότητα, σιγουριά, ασφάλεια", τόνισε ο κ. Καραμανλής και επισήμανε:

"Ξέρουμε πολύ καλά ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε μπροστά μας ανηφορικό δρόμο. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε, σε όλους τους τομείς, σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.."

Αναφερόμενος στη διεθνή οικονομική κρίση επισήμανε ότι το 2009 προοιωνίζεται δύσκολο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

"Όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας κρίσης, που όμοιά της δεν υπήρξε ποτέ στη μεταπολεμική περίοδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονη αβεβαιότητα και ανησυχία. Υπάρχει παντού συνεχής μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και αύξηση της ανεργίας" είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει η χώρα από τη διεθνή κρίση ακόμα πιο ισχυρή.

Νωρίτερα μιλώντας στο Υπουργικό Συμβουλίο ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τα νέα δεδομένα επιβάλουν απόλυτη αφοσίωση σε συγκεκριμένες αρχές, από τις οποίες, όπως είπε δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμιά παρέκκλιση. Ζήτησε επαναπροσδιορισμό των προβλημάτων ανά τομέα, άμεση ιεράρχηση προτεραιοτήτων, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν στο ακέραιο και χειροπιαστό έργο από τον καθένα.

"Ζητώ πολύ δουλειά και μετρημένα λόγια", ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε τακτική γραπτή ενημέρωση μέσω της γραμματείας της κυβέρνησης, στην οποία θα περιλαμβάνεται σαφώς καθορισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και προειδοποίησε ότι για κάθε περίπτωση θα υπάρχει στενή παρακολούθηση και τακτικός απολογισμός.

Ζήτησε απ' όλους να βάλουν τέλος σε κάθε είδους περιττή δαπάνη στο χώρο των αρμοδιοτήτων τους, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται και δεν γίνεται ανεκτή καμιά δαπάνη, εκτός από τις απολύτως αναγκαίες.

"Είναι απόδειξη ευθύνης, αλλά και καλού παραδείγματος. Απαιτείται αποτελεσματικότητα απ' όλους σ' αυτό, είναι βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση του έργου σε κάθε υπουργείο", είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι θα πρέπει να αναληφθούν από όλους τολμηρές πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την εμπέδωση της διαφάνειας σε όλους τους τομείς και προειδοποίησε ότι αδυναμίες, παραλείψεις και ολιγωρίες ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Ζήτησε επίσης την αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος της κανονιστικής μεταρρύθμισης, αναλυτική έκθεση αξιολόγησης των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών για κάθε προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, ταχύτητα στην ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών, συλλογικότητα, συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία και στενή συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ασυνεννοησίες και προσωπικές στρατηγικές δεν νοούνται και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής στους υπουργούς.

Τόνισε την απόλυτη αφοσίωση στο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και αυτό, όπως είπε, σημαίνει πρώτα απ' όλα υπευθυνότητα, τακτική παρουσία όλων στους χώρους των προβλημάτων και διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες.

Τέλος αναφέρθηκε στη στάση της αντιπολίτευσης και την στάση συνδικαλιστικών φορέων.

"Το μέλλον του τόπου κρίνεται από τη σύγκρουση υπευθυνότητας και ανευθυνότητας. Ξέρουμε ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις, όπως επίσης και κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, έχουν επιδοθεί σ' ένα αδιέξοδο παιχνίδι δημοκοπίας και λαϊκισμού. Η δική μας θέση είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη: Δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου. Ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα δεν είχαμε -και δεν έχουμε- κανένα δίλημμα. Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας. Και το δρόμο αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε. Από το δρόμο αυτό δεν λοξοδρομούμε. τόνισε και κατέληξε:

"Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Το πρωί στις 11 νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού. Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2843&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 08.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote