Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε κρίσιμη κατάσταση
Σε κρίσιμη κατάσταση Εκτύπωση E-mail
07.01.09

Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 21χρονου αστυνομικού, Διαμαντή Ματζούρη, μετά τη επίθεση εναντίον του, στα Εξάρχεια.

Ο 21χρονος αστυνομικός παραμένει στην εντατική μετά από δύο επεμβάσεις.

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον τραυματισμένο συνάδελφό τους, πραγματοποίησαν αστυνομικοί έξω από τον Ερυθρό Σταυρό.

Με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων και των ειδικών φρουρών στράφηκαν κατά της πολιτικής ηγεσίας και ζήτησαν από τα ΜΜΕ να μην στοχοποιούνται.

Τον άτυχο αστυνομικό επισκέφθηκαν την Τρίτη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο υπουργός υγείας, Δ. Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Ιερώνυμος, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, είπε ότι είναι ημέρα των Φώτων και όλοι χρειαζόμαστε φώτιση. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά πρέπει να ευχηθούμε να γίνει καλά ο αστυνομικός.

Τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αστυνομικού εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παράλληλα, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους γονείς του Διαμαντή Ματζούνη.

Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, καταδίκασε την «πράξη βίας απέναντι σε έναν νέο αστυνομικό που έκανε το καθήκον του» και εξέφρασε την αγανάκτησή του ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ως απλού δημοκράτη και ως απλού πολίτη, όπως είπε, για τη δολοφονική επίθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη ζωή του 21χρονου έσωσαν τα δύο κινητά του τηλέφωνα, καθώς η σφαίρα χτύπησε σε αυτά, στην τσέπη της στολής του, στο ύψος της καρδιάς, και άλλαξε ελάχιστα πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο City 99,5, τα πυρά που δέχθηκε ο αστυνομικός προκάλεσαν σοβαρότατα εσωτερικά τραύματα στον πνεύμονα, το ήπαρ και σε τμήμα του εντέρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τραύμα στο θώρακα είναι διαμπερές και προκλήθηκε πιθανότατα σε σημείο που δεν καλύπτεται από το αλεξίσφαιρο, το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο αν φορούσε ο αστυνομικός. Η είσοδος του βλήματος έγινε λίγο κάτω από τον ώμο.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε στις 3:05, με καλάσνικοφ και πιστόλι, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη & Κουντουριώτη, εναντίον της σκοπιάς πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στο τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 27 κάλυκες από σφαίρες που χρησιμοπιούνται σε καλάσνικοφ και τέσσερις από πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 20 πυροβολισμούς, πιθανότατα με δύο όπλα, ένα τύπου καλάσνικοφ, αλλά και πιστόλι διαμέτρου 9 χιλιοστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες πέταξαν εναντίον των αστυνομικών και επιθετική χειροβομβίδα, όμοια με αυτές που χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός.

Αποκλεισμένα τα Εξάρχεια – Δεκάδες προσαγωγές υπόπτων

Μετά την επίθεση συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ, ενώ η περιοχή των Εξαρχείων αποκλείστηκε σε ακτίνα τριών τετραγώνων, για περίπου δύο ώρες.

Ακολούθησαν 72 προσαγωγές ατόμων από την πλατεία των Εξαρχείων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ο δράστης ή οι δράστες κατέβηκαν πεζοί την οδό Νοταρά, απ' όπου και πραγματοποίησαν την επίθεση (από απόσταση 50 μέτρων από τον αστυνομικό).

Η ελληνική αστυνομία συνδέει την δολοφονική επίθεση με την επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ πριν από δέκα ημέρες στην οδό Κοκκινοπούλου & Κατεχάκη στο Γουδί. Στις έρευνες για το περιστατικό συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2834&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >