Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Φάκελο ενοχής» παρέδωσε η Ινδία
«Φάκελο ενοχής» παρέδωσε η Ινδία Εκτύπωση E-mail
06.01.09

Φάκελο με στοιχεία που συνδέουν τις φονικές επιθέσεις στη Βομβάη με «πακιστανικούς παράγοντες» παρέδωσε χθες η Ινδία στο Πακιστάν, απαντώντας στο αίτημα του Ισλαμαμπάντ να τεκμηριώσει τις κατηγορίες που εκτοξεύει σε βάρος του.

Ο φάκελος περιλαμβάνει την κατάθεση του μόνου επιζήσαντα από τους τρομοκράτες, καθώς και στοιχεία από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και συσκευές εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος.

«Το υλικό αυτό σχετίζεται με παράγοντες στο Πακιστάν», ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών. «Προσδοκούμε από την κυβέρνηση του Πακιστάν να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω έρευνες και να μοιραστεί μαζί μας τα αποτελέσματα, ώστε οι δράστες να έρθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης». Η τριήμερη πολιορκία πολυτελών ξενοδοχείων στη Βομβάη, που άρχισε στις 26 Νοεμβρίου, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 172 ατόμων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και εννέα από τους επιτιθέμενους. Ο δέκατος συνελήφθη ζωντανός. Οι ινδικές αρχές θεωρούν ότι οι δράστες έχουν διασυνδέσεις με την εκτός νόμου πακιστανική ισλαμιστική οργάνωση Λασκάρ-ε-Ταϊμπά. Μετά τις επιθέσεις και ενώ η Ινδία απειλούσε το Πακιστάν με πόλεμο, το Πακιστάν συνέλαβε δύο άτομα και απαγόρευσε φιλανθρωπική οργάνωση που σχετιζόταν με την Λασκάρ-ε-Ταϊμπά.

Ομως, οι ινδικές αρχές υποπτεύονται και ενεργή ανάμειξη των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών. «Μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, εμείς θα θεωρούμε ότι οι δράστες είναι όργανα κάποιου κράτους ή ότι έχουν λάβει βοήθεια από όργανα κάποιου κράτους», δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών Παλανιαπάν Τσινταμπαράμ. «Καμία οργάνωση δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς βοήθεια από κάποιο κράτος». Οι Ινδοί υποπτεύονται ότι κύκλοι των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών επεδίωξαν να οξύνουν τις σχέσεις του Πακιστάν με την Ινδία ώστε να μετακινηθούν πακιστανικά στρατεύματα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου πολεμούν τους Ταλιμπάν, στα σύνορα με την Ινδία.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, δήλωσε ότι η χώρα του θα τιμωρήσει Πακιστανούς που τυχόν βρεθούν αναμεμειγμένοι, αρκεί να υπάρχουν «αξιόπιστα» στοιχεία σε βάρος τους.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2832&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote