Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εφιάλτης νέας τρομοκρατίας
Εφιάλτης νέας τρομοκρατίας Εκτύπωση E-mail
06.01.09

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας πλανάται και πάλι πάνω από τη χώρα μετά τη χθεσινή δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, η οποία συνιστά ευθεία βολή κατά της ομαλότητας.

Από τις συνολικά 37 σφαίρες των δραστών τραυματίστηκε βαρύτατα ένας από τους τρεις αστυνομικούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο, ο 21χρονος Διαμαντής Ματζούνης.

Ο τρόπος και ο οπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στο νέο τρομοκρατικό χτύπημα οδηγεί τις αστυνομικές αρχές στην εκτίμηση ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», η οποία μάλιστα αναβαθμίζει τη δράση της.

Ειδικότερα, έντονο προβληματισμό προκαλεί η μεγάλη δύναμη πυρός που χρησιμοποίησαν οι δράστες καθώς και ότι διακινδύνευσαν ένοπλη συμπλοκή, από τη στιγμή που οι αστυνομικοί ήταν οπλισμένοι. Επιπλέον η χρήση ενός όπλου, όπως το καλάσνικοφ, απαιτεί ειδική εκπαίδευση και εξοικείωση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες, το καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη επίθεση κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη. Επιπλέον, το υποπολυβόλο ΜP-5 είχε χρησιμοποιηθεί σε επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» κατά αστυνομικού τμήματος στην Νέα Ιωνία το 2007 ενώ παρόμοιου τύπου όπλο είχε αφαιρεθεί από την οικία Κεδίκογλου σε άλλη επιχείρηση της οργάνωσης.

Η επανεμφάνιση των τρομοκρατών προκαλεί εντονότατη ανησυχία στην κυβέρνηση και στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υπογράμμισαν ότι πρόκειται για απόπειρα να πληγεί η δημοκρατική σταθερότητα.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2830&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote