Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Καταδικάζει η Ελλάδα
Καταδικάζει η Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
04.01.09

Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε τις χερσαίες επιχειρήσεις σε δήλωση της η Ντόρα Μπακογιάννη που «επιδεινώνουν την επικίνδυνη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή ενισχύοντας απαράδεκτες και ακραίες θέσεις».

«Πρέπει να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία. Η βία δεν είναι λύση. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι χερσαίες επιχειρήσεις και να επιτευχθεί εκεχειρία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ζήτησε, παράλληλα, «να εφαρμοστεί η πολιτική των τριών σημείων (εκεχειρία - ανθρωπιστική βοήθεια - ειρηνευτική διαδικασία) που ήταν εξαρχής η ελληνική θέση και αποφασίσαμε οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 30 Δεκεμβρίου στο Παρίσι».

Η Ελληνίδα Υπ. Εξωτερικών προτείνει, επίσης, να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης Διεθνούς παρουσίας -όπως για παράδειγμα Διεθνών Παρατηρητών- στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Μπακογιάννη είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς και τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ισπανίας και της Γαλλίας, κ.κ. Αμπούλ Γκεΐτ, Μιγκέλ Μορατίνος και Μπερνάρ Κουσνέρ αντίστοιχα, ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε τις χερσαίες επιχειρήσεις και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, και ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε, επίσης, την έντονη απογοήτευσή του για την άκαρπη έκβαση της ειδικής συνεδρίασης του Σ.Α. του ΟΗΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κλιμάκωση με χερσαίες δυνάμεις της εγκληματικής, πολεμικής επιχείρησης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, που γίνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση και να εγκαταλείψει την πολιτική ίσων αποστάσεων που σημαίνει στήριξη του εγκλήματος που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Παλαιστίνη.

Να σοβαρευτούν κάλεσε τις ηγεσίες της Δύσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ώστε «να σταματήσουν εδώ και τώρα τις βάρβαρες επιθέσεις των ισραηλινών», ενώ ζήτησε να σταλούν στο Ποινικό δικαστήριο της Χάγης, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Έχουντ Όλμερτ και η Υπουργός Εξωτερικών κ. Τζίπι Λίβνι και οι λοιποί υπαίτιοι της γενοκτονίας, των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

Δύο συλλαλητήρια στην Αθήνα

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του Ελληνικού Κοιωνικού Φόρουμ και Αραβικών οργανώσεων, που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, στη Βασιλίσσης Σοφίας για να καταλήξει στην ισραηλινή πρεσβεία. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν Παλαιστίνιοι που κρατούσαν μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία. Οι περίπου 5.000 διαδηλωτές έκαψαν ισραηλινές και αμερικάνικες σημαίες όταν πέρασαν μπροστά από το κτίριο της αμερικάνικης πρεσβείας.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας ομάδα ατόμων, έφυγε από την πορεία και έσπασε τη τζαμαρία αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη συμβολή της Κηφισίας με την οδό Ερυθρού Σταυρού, στην προέκταση της Πανόρμου, και προξένησαν φθορές σε αυτοκίνητα εντός της αντιπροσωπείας.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να εισέλθουν στην οδό Πανόρμου, όπου κατά μήκος της οδού, και μέχρι να διαλυθεί η πορεία, προξένησαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Λίγο πρίν τις 7 ολοκληρώθηκε και η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 από το Πολεμικό Μουσείο για να κατευθυνθεί προς την Ισραηλινή πρεσβεια. Οι περίπου 6.000 διαδηλωτές όταν πέρασαν μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ καθώς και ομοιώματα του Τζορτζ Μπους και του Μπάρακ Ομπάμα.

Αντιπολεμική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το μεσημέρι και το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή της παλαιστινιακής κοινότητας από την πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου σε σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος με τους διαδηλωτές να καίνε αμερικάνικη και ισραηλινή σημαία έξω από το κτίριο που στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ ενώ στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης κατέβασαν από τον ιστό τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την έκαψαν και στη συνέχεια τοποθέτησαν στον ιστό της την παλαιστινιακή σημαία.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2824&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote