Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι Ρώσοι στο Αιγαίο
Οι Ρώσοι στο Αιγαίο Εκτύπωση E-mail
03.01.09

«Σφήνα» στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Ελλάδος μπαίνει η Ρωσία, καθώς από αύριο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου διενεργεί αεροναυτικές ασκήσεις νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχει το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» και τα μαχητικά «Σουχόι-33» που φέρει. Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στον διεθνή εναέριο χώρο, εντός όμως του FIR Αθηνών. Για το λόγο αυτή ζητήθηκε έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η οποία εξέδωσε ήδη τις σχετικές διεθνείς αναγγελίες.

Όπως αναφέρουν διπλωμάτες και στρατιωτικοί, η κίνηση αυτή της Μόσχας έχει σκοπό να δηλώσει την παρουσία της κοντά στο Ισραήλ, τονίζοντας το ενδιαφέρον της για τη Μέση Ανατολή. Σημειώνεται εξάλλου ότι η απόσταση των περιοχών όπου διεξάγονται οι ασκήσεις από το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας ιδιαίτερα μικρή, από 300 έως 450 μίλια.

Η Μόσχα ζήτησε από την Αθήνα την έγκριση για τις ασκήσεις στις 23 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τη λήξη της εκεχειρίας και τις πρώτες πολεμικές ενέργειες, ενώ σημειώνεται επίσης ότι η ρωσική πλευρά έχει ζητήσει να χρησιμοποιήσει και κοντινά ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια, αν παραστεί ανάγκη _ η Πολεμική Αεροπορία έχει εγκρίνει το αίτημα.

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» που συνοδεύεται από τρία πλοία (δύο υποστήριξης και καταδρομικό) μπήκε στη Μεσόγειο στα μέσα Δεκεμβρίου από το Γιβραλτάρ. Το αεροπλανοφόρο είχε επισκεφθεί και πέρυσι το καλοκαίρι τη Μεσόγειο και είχε ελλιμενιστεί στη Συρία.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2817&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 03.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote