Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πρωτοχρονιά με ελπίδα για το καλύτερο σε ολόκληρο τον πλανήτη
Πρωτοχρονιά με ελπίδα για το καλύτερο σε ολόκληρο τον πλανήτη Εκτύπωση E-mail
01.01.09

Όλος ο πλανήτης γιόρτασε την έλευση του 2009 με άφθονη σαμπάνια και πολλά πυροτεχνήματα. Από τη Βραζιλία και την Ρωσία μέχρι τη Βρετανία και τη Νέα Υόρκη χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν το νέο έτος.

Με την ελπίδα το 2009 να είναι καλύτερο από το 2008, χιλιάδες Νεοϋορκέζοι αντάλλαξαν φιλιά στην κατάμεστη Times Square του Μανχάταν, όπου φέτος την μπάλα της αντίστροφης μέτρησης κατέβασε το ζεύγος Κλίντον.

Στο Λονδίνο παρά το τσουχτερό κρύο 400.000 πολίτες ξεχύθηκαν κατά μήκος του Τάμεση για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους. Το Μπιγκ Μπεν χτύπησε στην ώρα του μετά τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε το ιστορικό ρολόι να συμπεριλάβει αρμονικά το έξτρα δευτερόλεπτο που όρισαν οι επιστήμονες για το 2009. Ο ουρανός γέμισε πυροτεχνήματα και ο Δήμαρχος της πόλης Μπόρις Τζόνσον παρακίνησε τους Βρετανούς να προχωρήσουν μπροστά το 2009. Στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο 1 εκατομμύριο άνθρωποι έκαναν Πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα, άφθονη μπύρα και κρασί. Οι εορτασμοί μάλιστα συνέπεσαν και με την επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Ωστόσο οι εορτασμοί τόσο στη Γερμανία, όσο και στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και το Βατικανό, δεν είχαν καμιά σχέση με τις λαμπερές Πρωτοχρονιές προηγούμενων ετών. Στη Κόκκινη Πλατεία στη χιονισμένη Μόσχα η βότκα είχε την τιμητική της. Στη Βραζιλία η υποδοχή του νέου έτους έγινε στην περίφημη παραλία Κόπα Καμπάνα, ενώ οι Μεξικάνοι διοργάνωσαν μεγάλες συναυλίες και συνέχισαν το σόου με πυροτεχνήματα και κομφετί.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2810&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote