Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επιστολή Μεντβέντεφ στον Ομπάμα
Επιστολή Μεντβέντεφ στον Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
31.12.08

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ελπίζει στην βελτίωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων με τον εκλεγμένο πρόεδρο Μπαρακ Ομπάμα τον νέο χρόνο, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

«Στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία θετική συνεργασία σε μία ρεαλιστική βάση», αναφέρει σε επιστολή του προς τον εκλεγμένο Αμερικανό πρόεδρο με την ευκαιρία του Νέου Έτους.

Υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

«Οι δυσκολίες στον οικονομικό και πολιτικό τομέα που καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά την στρατηγική σημασίας της συνεργασίας μας»,τονίζεται στην επιστολή σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείου Τύπου του Ρώσου προέδρου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο αναμένει ότι μία συνάντηση με τον Ομπάμα θα προγραμματιστεί όχι πολύ μετά από την ορκωμοσία του τον άλλο μήνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο χρόνος και η τοποθεσία της πιθανής συνάντησης.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2802&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote