Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Επιμορφωτικό σεμινάριο και επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στην Κύπρο Εκτύπωση E-mail
22.05.07

Του Σάκη Σερέτη

Την Κύπρο  θα επισκεφθεί από τις 2-6 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, προσκεκλημένος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, για να εγκαινιάσει επιμορφωτικό σεμινάριο 22 ομογενών διδασκάλων ελληνικών σχολείων

Στο σεμινάριο θα διδάξουν καθηγητές απο το παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα μαθήματα του θα εχουν διάρκεια 15 ημερών,με πρόγραμμα πέντε ωρών σε καθημερινή βάση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής εφτασαν τις 35 και μετά από την αξιολόγηση τους, διαμορφώθηκε  ο τελικός αριθμός  των 22 που θα συμμετέχουν και οι οποίοι προέρχονται απο την ευρύτερη περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Β.Αμερικής.

Η κάθε μητρόπολη θα εκπροσωπηθεί από δύο αντιπροσώπους ,εκτός της μητρόπολης του Ντένβερ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν απάντησε εμπρόθεσμα και οι θέσεις αυτές συμπληρώθηκαν, απο εκπαιδευτικούς της περιοχής Νέας Υόρκης.

Τονίζεται οτι σημαντικό μέρος της  οργάνωσης, εχει αναλάβει το γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπο την καθοδήγηση του δρ.Ιωάννη Ευθυμιόπουλου.

  Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος πρόκειται να παρευρεθεί στην τελετή παρασημοφόρησης, από τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλου των δύο παλαίμαχων Ελληνοαμερικανών πολιτικών ,Τζον Μπραδήμα και του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη,των οποίων η προσφορά στο Κυπριακό θεωρείται πολύ σημαντική.

Επίσης, θα παρευρεθεί στη συναυλία που θα δώσει στο Προεδρικό Μέγαρο, η Μητροπολιτική Αρχιεπισκοπική Χορωδία Νέων, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κολέβα.

Αυτή ειναι η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στη μεγαλόνησο, σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών.

 Εκτός του Προέδρου Παπαδόπουλου, ο κ. Δημήτριος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ακη Κλεάνθους κ.ά.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο που θα τελειώσει τις εργασίες του στις 19 Ιουλίου, τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Ακη Κλεάνθους.           

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=280&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 23.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote