Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μπακογιάννη: «Προτεραιότητα η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Μπακογιάννη: «Προτεραιότητα η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα» Εκτύπωση E-mail
30.12.08

Την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ώστε να περάσουν με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια και το ιατρικό προσωπικό υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό λίγο προτού αναχωρήσει για το Παρίσι.

Η υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Έχουμε μείνει σύμφωνοι για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και για την προετοιμασία την οποία έχουμε κάνει για να είμαστε παρόντες κυρίως και πρωτίστως στο ανθρωπιστικό επίπεδο».

Διάβημα διαμαρτυρίας από την Κύπρο

Στο μεταξύ, σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τις ισραηλινές αρχές, γιατί «χωρίς λόγο τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή Κυπρίων που επιβαίνουν στο πλοίο Dignity», προχώρησε η κυπριακή κυβέρνηση, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να επικοινωνήσει με το πλοίο και παράλληλα ζήτησε από την κυπριακή πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να επικοινωνήσει με την ισραηλινή κυβέρνηση και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση.

«Το «Dignity» δεν είναι υπό κυπριακή σημαία, αλλά έφυγε από την Κύπρο και μεταφέρει Κύπριους πολίτες, γι' αυτό και θεωρούμε ότι έχουμε το δικαίωμα και να ενημερωθούμε και να διαμαρτυρηθούμε» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε έκπληξη για την ενέργεια του ισραηλινού ναυτικού να εμβολίσει το πλοίο, σημειώνοντας ότι είναι γνωστό ποιοι επιβαίνουν σε αυτό και τι μεταφέρει.

Εξάλλου, ο Κύπριος ΥΠΕΞ δήλωσε, κατά την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχεται εκτάκτως σήμερα, θα συζητήσει την κρίση στη Γάζα και πώς θα μπορέσει η ΕΕ να βοηθήσει στην εκτόνωσή της κατάστασης και στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.

«Δυστυχώς πλήττεται άμαχος πληθυσμός και ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εφοδιασμού των Παλαιστινίων στη Γάζα με φάρμακα και εξοπλισμό, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των νεκρών», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.

Το ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα μεταβαίνει στη Ραμάλα τη Δευτέρα, για να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο λαό της Παλαιστίνης.

Τον εμβολισμό του σκάφους «Dignity» καταδίκασε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΝ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα πολεμική ενέργεια του Ισραήλ, και μάλιστα σε διεθνή ύδατα, εναντίον του πλοίου «Dignity», το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή της Γάζας, η οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει έντονη ανθρωπιστική κρίση λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ να δράσει άμεσα, ώστε να σταματ   ήσουν οι πολεμικές ενέργειες του Ισραήλ, να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας και να παρασχεθεί η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια».

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2798&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote