Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Στο «χέρι» της Χαμάς να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις
ΗΠΑ: Στο «χέρι» της Χαμάς να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις Εκτύπωση E-mail
27.12.08

Ο Λευκός Οίκος θέλει να τερματιστούν οι βιαιότητες στη Μέση Ανατολή και θεωρεί πως έγκειται στη Χαμάς να βάλει τέλος στα ισραηλινά πλήγματα σταματώντας τις δικές της εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με μια επίσημη δήλωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Αυτοί οι άνθρωποι (η Χαμάς) δεν είναι τίποτε άλλο από αλήτες και το Ισραήλ υπερασπίζεται το λαό του εναντίον των τρομοκρατών όπως η Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζόντρο από το Τέξας όπου ο πρόεδρος Μπους περνάει στο ράντσο του τις γιορτές του τέλους της χρονιάς.

«Αν η Χαμάς σταματούσε να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, τότε το Ισραήλ δεν θα είχε ανάγκη να πραγματοποιήσει τα πλήγματα στη Γάζα», δήλωσε ο Τζόντρο απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. «Αυτό που πρέπει είναι να σταματήσει η Χαμάς να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ», επέμεινε και πρόσθεσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν νέες βιαιότητες».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τη Χαμάς υπεύθυνη για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, θέλουμε η κατάπαυση του πυρός να αποκατασταθεί. Ανησυχούμε για την ανθρωπιστική κατάσταση και θέλουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εξασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι της Γάζας θα λάβουν την ανθρωπιστική βοήθεια την οποία έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο Τζόντρο.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις ο Ομπάμα

Στο μεταξύ, από τη Χαβάη, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα περνάει την περίοδο των γιορτών, εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο εκλεγμένος προέδρος των ΗΠΑ «παρακολουθεί» την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 225 ανθρώπους ενώ πάνω από 700 είναι οι τραυματίες.

Ο Ομπάμα, ο οποίος θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, «παρακολουθεί από κοντά τα παγκόσμια γεγονότα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στη Γάζα», δήλωσε η εκπρόσωπός του για θέματα εθνικής ασφάλειας Μπρουκ Άντερσον.

Όμως «κάθε φορά υπάρχει ένας πρόεδρος», υπενθύμισε χρησιμοποιώντας μια φράση που έχει χρησιμοποιήσει συχνά ο Ομπάμα μετά την εκλογή του στις 4 Νοεμβρίου.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2791&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote