Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μήνυμα Χριστόφια για συνομιλίες
Μήνυμα Χριστόφια για συνομιλίες Εκτύπωση E-mail
27.12.08

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις συνομιλίες με στόχο την επίλυση του Κυπριακού δηλώνει ο Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση θα ήταν το καλύτερο δώρο στην Τουρκία.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Χαραυγή» ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία ενδεχομένως να θέλει να προκαλέσει την αποχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς από τις συνομιλίες.
Τόνισε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι θέλει λύση: «Όχι την όποια λύση ή λύση χάριν της λύσης, αλλά λύση η οποία θα στηρίζεται σε βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού» ανέφερε.

«Θα δεινοπαθήσουμε να λύσουμε το Κυπριακό, αλλά έχουμε την πολιτική βούληση και τις δυνάμεις, την υπομονή, την επιμονή και την ψυχραιμία να συνεχίσουμε μέχρι να καταφέρουμε» ξεκαθάρισε.

Σε ερώτηση για την εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, απάντησε ότι το πρόβλημα θα το λύσουν οι Κύπριοι με τη βοήθεια ασφαλώς των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ.

«Η εμπλοκή των Ευρωπαίων θα έλθει στην πορεία» εξήγησε.

Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα καταγγείλει την Τουρκία στον ΟΗΕ και την ΕΕ, επειδή δεν επιτρέπει σε ιερείς να μεταβούν και να λειτουργήσουν σε κατεχόμενες Εκκλησίες.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2787&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 27.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote