Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Γιορτινό μήνυμα Ομπάμα με επίκεντρο την κρίση
Γιορτινό μήνυμα Ομπάμα με επίκεντρο την κρίση Εκτύπωση E-mail
24.12.08

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καλεί στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του τους συμπατριώτες του να ενωθούν για «να γυρίσουν τους τροχούς της ιστορίας» και να ξεπεράσουν μαζί την οικονομική κρίση.

«Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να βοηθήσουμε τους άλλους, για ν’ ανακαλύψουμε νέες ιδέες και ν’ ανανεωθούμε και για να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στη μεγάλη μας Ιστορία», τονίζει ο Ομπάμα στο ραδιοτηλεοπτικό μήνυμά του, 27 ημέρες πριν την ορκωμοσία του.

Ο Ομπάμα δεν παραλείπει στο διάγγελμά του ν’ αναφερθεί στους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό, μνημονεύοντας «την αδειανή θέση στο τραπέζι του δείπνου» και το «μόνο που μπορούν να κάνουν οι άνδρες και γυναίκες οπλίτες», που είναι «να φαντάζονται το πρόσωπο των παιδιών τους ν’ ανοίγουν τα δώρα τους πίσω στο σπίτι».

Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους Αμερικανούς που έχουν πληγεί από την κρίση: «εν μέσω της ευλογίας της πίστης και της οικογένειας, γνωρίζουμε πως εκατ. Αμερικανοί δεν έχουν εργασία. Πολλοί άλλοι αγωνίζονται για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ή για να μπορέσουν να κρατήσουν τα σπίτια τους. Για τους σπουδαστές, αλλά και για τους συνταξιούχους, το μέλλον φαντάζει αβέβαιο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Opinion Research για λογαριασμό του CNN, το 82% των αμερικανών πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο με τον τρόπο που ο Μπαράκ Ομπάμα διαχειρίζεται το μεσοδιάστημα έως την ανάληψη των καθηκόντων του.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2777&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote