Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κάλαντα στους πολιτικούς
Κάλαντα στους πολιτικούς Εκτύπωση E-mail
24.12.08

Η παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων και η Φιλαρμονική, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο των μουσικών συνόλων, Γιώργο Κατσαρό, έψαλλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη σύζυγό του Νατάσα καθώς και τα παιδιά τους.

Το ζεύγος Καραμανλή άκουσε, ακόμη, κάλαντα από την Ορεστιάδα, τα Δωδεκάνησα και αθηναϊκά κάλαντα, ενώ μετά μοίρασε «γούρια» στα παιδιά της χορωδίας και στους μουσικούς της φιλαρμονικής.

Την υπόσχεση ότι μέσα στο 2009 θα γίνουν πολύ περισσότερα απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια για τα παιδιά με γονείς από την Αφρική, έδωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με δήλωσή της μετά τα κάλαντα που της είπαν στον Περισσό η Ένωση Αφρικανών Γυναικών μαζί με τα παιδιά τους.

Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι πρέπει μέσα στο 2009 να γίνουν πολύ περισσότερα για τις οικογένειες από την Αφρική και πάνω απ΄όλα για τη δεύτερη γενιά, που δεν έχουν χαρτί αναγνώρισης ως Έλληνες πολίτες, δεν έχουν αναγνωριστεί τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, που έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, που μιλούν ελληνικά και είναι Ελληνόπουλα.

«Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει» είπε χαρακτηριστικά. Κάλαντα επίσης στη γγ του ΚΚΕ είπε και η Συνομοσπονδία Ηπειρωτών Ελλάδας.

Ο όμιλος βρακοφόρων Κρήτης έψαλε τα κάλαντα στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ομίλου βρακοφόρων Στέλιος Καγιαδάκης ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη με δύο μαντινάδες: «Με τη σιωπή σου εμίλησες την ώρα αυτή της κρίσης και το κατάλαβε ο λαός χωρίς διευκρινίσεις» ήταν η πρώτη και μετά του είπε: «Πάντα να στέκεσαι ψηλά πρόεδρε των προέδρων πρωθυπουργέ πρωθυπουργών καμάρι των εφέδρων».

Τις ευχές του έδωσε και ο κ.Μητσοτάκης ο οποίος είπε πως οι Κρητικοί δεν ξεχνούν τις ρίζες τους και δήλωσε πως είναι αλήθεια ότι περνάμε δύσκολη εποχή. Τα λόγια περισσεύουν, ανέφερε και σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι σοβαρότητα, υπευθυνότητα και έργα γιατί τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

«Εγώ τουλάχιστον όσο καιρό υπάρχω και λέω τη γνώμη μου, θα λέω στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Θα τον ενημερώνω. Θα του προτείνω αυτό που κατά τη γνώμη μου είναι το σωστό. Υπευθυνότητα χρειάζεται, αλληλεγγύη, κοινή είναι η πατρίδα. Δεν μπορούμε να την κάψουμε, ο καθένας να θέλει το δικό του, όλοι να κάνουμε υποχωρήσεις αυτή την ώρα για να περάσουμε μια δύσκολη καμπή. Εύχομαι όλα τα πράγματα να πάνε καλά» τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2775&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote