Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι «μνηστήρες» για την Ο.Α.
Οι «μνηστήρες» για την Ο.Α. Εκτύπωση E-mail
24.12.08

Έκπληξη από την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων επενδυτών για την εξαγορά της Ολυμπιακής. Δεν περιλαμβάνονται Qatar Airways και Iberia.

Αντίθετα περιλαμβάνονται –μεταξύ άλλων - οι εταιρείες Fouad Al Ghanim Group-Gainjet (όμιλος του Κουβέιτ), η Eurocorp μαζί με τον όμιλο Βερνίκου και η PCP σε συνεργασία με την Etihad Airways των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου μεταφορών, σημειώνοντας την αρνητική διεθνή συγκυρία.

Νωρίτερα η πορεία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας βρέθηκε στο επίκεντρο της διϋπουργική επιτροπής, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τον Πρωθυπουργό. Ερωτηθείς ο κ. Χατζηδάκης εάν θα ολοκληρώσει εκείνος το έργο απάντησε «γιατί να μην το ολοκληρώσω εγώ;».

Εως τις 30 Ιανουαρίου 2009 θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων επενδυτών στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής.

Στη φάση αυτή συνεχίζουν επτά υποψήφιοι επενδυτές για το πτητικό έργο, άλλοι 7 υποψήφιοι για την επίγεια εξυπηρέτηση και τρεις για τη συντήρηση και επισκευή των αεροσκαφών.

Αντιδράσεις

Για «παταγώδη αποτυχία» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΣΠΑ, προσθέτοντας ότι «μεγάλα ονόματα με εμπειρία δεκαετιών στο χώρο των αερομεταφορών γυρίζουν την πλάτη τους στο σχέδιο αποκρατικοποίησης του υπουργείου».

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία κλονίζεται τόσο πολύ και βιώνει τόσο έντονα τα αποτελέσματα μιας οικονομικής κρίσης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χατζηδάκη, που το Υπουργείο του στα μάτια του Ελληνικού λαού έχει αποκτήσει τον τίτλο του Υπουργείου "εκποίησης της δημόσιας περιουσίας"», τονίζει σε δήλωσή του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών Ν. Σηφουνάκης.

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε στο λαό για εξυγίανση των προβληματικών επιχειρήσεων. Δεν είχε, όμως, καμία εξουσιοδότηση, το μονοπώλιο του Δημοσίου να το αντικαταστήσει με το ιδιωτικό μονοπώλιο».

Για διάλυση και ξεπούλημα κάνει λόγο το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση του, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί βρίσκονται αγοραστές για τα κομμάτια της Ολυμπιακής, ισχυριζόμενη ότι αυτό αποτελεί δικαίωση της πολιτικής της».

«Σε μια περίοδο που ο σταθερός και αυξανόμενος τουρισμός, η περιφερειακή συνοχή της χώρας μας, η πτητική ασφάλεια και ανασυγκρότηση του δημόσιου εθνικού μας αερομεταφορέα, οι οκτώ χιλιάδες θέσεις πλήρους και σταθερής απασχόλησης είναι το ζητούμενο, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εμμένει στην εκκαθάριση και ρευστοποίηση της ΟΑ.» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραδίδει την Ολυμπιακή σε ανταγωνιστές-επίδοξους ιδιώτες αγοραστές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που ενδιαφέρονται μόνο για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2774&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote