Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Στο κόκκινο» τα κρούσματα χολέρας
«Στο κόκκινο» τα κρούσματα χολέρας Εκτύπωση E-mail
24.12.08

Η επιδημία χολέρας συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Ζιμπάμπουε, όπου από τον περασμένο Αύγουστο έχει στοιχίσει τη ζωή 1.174 ανθρώπων, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Unicef στην αφρικανική χώρα, Ρόελαντ Μόνας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με δημοσιογράφους.

«Η ασθένεια εξαπλώνεται συνεχώς στη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να μην τίθεται υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί 23.712 άνθρωποι.

Ο τελευταίος απολογισμός του ΟΗΕ από τις 18 Δεκεμβρίου έκανε λόγο για 1.123 θανάτους και για 20.896 διαγνωσμένα κρούσματα.

Την ίδια ώρα ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε χαρακτήρισε τον αμερικανό ομόλογό του Τζορτζ Μπους «ετοιμοθάνατο άλογο», αντιδρώντας στην ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει πια μία κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει τον ίδιο τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε.

«Καταλαβαίνουμε ότι αυτές είναι οι τελευταίες κλωτσιές ενός ετοιμοθάνατου αλόγου. Προφανώς δεν πρόκειται να του δώσουμε την παραμικρή σημασία», είπε ο ίδιος.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε απέρριψε τις εκκλήσεις των ΗΠΑ να παραιτηθεί ο πρόεδρος Μουγκάμπε.

«Δεν έχουμε χρόνο για τους διπλωματικούς παιάνες του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους. Μιλάμε για μια κυβέρνηση, η οποία έχει δύσει. Γιατί να ασχοληθούμε;», φέρεται ότι δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τζορτζ Καράμπα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας The Herald.

Η Τζεντάι Φρέιζερ, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών για την Αφρική, δήλωσε την Κυριακή ότι ο Μουγκάμπε έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και ότι καμία κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργήσει με τον Μουγκάμπε επικεφαλής.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2772&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 24.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote