Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πακέτο-μαμούθ από Ομπάμα για 3 εκατ. θέσεις εργασίας
Πακέτο-μαμούθ από Ομπάμα για 3 εκατ. θέσεις εργασίας Εκτύπωση E-mail
23.12.08

Το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων για την οικονομία στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, που θα ξεπεράσει τα 770 δισ. δολάρια και έχει στόχο3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, θα προωθήσει ο Ομπάμα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη στελέχωση της κυβέρνησής του με βασικά κριτήρια «τον πραγματισμό, την εμπειρία και την κεντρώα πολιτική»

O νεοεκλεγείς πρόεδρος ανέβασε τον στόχο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας από 2,5 σε 3 εκατ. τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν τον επόμενο χρόνο υπερβαίνουν τα 4 εκατ.- διπλασιάζοντας τον αριθμό των ανέργων. Η Κριστίνα Ρόμερ που θα ηγηθεί της ομάδας των οικονομικών συμβούλων του Ομπάμα χαρακτήρισε την κρίση ως «τη χειρότερη από οτιδήποτε έχουμε βιώσει τον τελευταίο μισό αιώνα», εξηγώντας γιατί το νέο πακέτο οικονομικών κινήτρων πρόκειται να αυξηθεί τόσο πολύ. Ο νέος αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «η αμερικανική οικονομία διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να βρεθεί αφύσικα αποξενωμένη από τον εξωτερικό κόσμο, καθώς η κατάστασή της είναι πολύ χειρότερη από ό,τι είχε υπολογιστεί αρχικά».

Ο Μπαράκ Ομπάμα χθες, λίγο πριν αναχωρήσει για χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Χαβάη όπου θα παραμείνει με την οικογένειά του έως την Πρωτοχρονιά, διόρισε και τα τελευταία μέλη του υπουργικού συμβουλίου καθώς και τους συμβούλους του για την επιστήμη και την τεχνολογία, σημειώνοντας ότι ο αγώνας για τον περιορισμό των κλιματικών αλλαγών και η γενετική έρευνα θα βρίσκονται μεταξύ των προτεραιοτήτων του. Οι πολιτικοί αναλυτές μιλούν για την απόφαση του Ομπάμα να οδηγήσει προσωπικά με σταθερά βήματα τις απαραίτητες αλλαγές που επιθυμεί. Γι΄ αυτό άλλωστε πρόκειται να δημιουργηθούν στον Λευκό Οίκο γραφεία που θα συντονίζουν την πολιτική σχετικά με την υγεία, τις ενεργειακές πρωτοβουλίες και τις δράσεις στις μεγάλες πόλεις, ούτως ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ υπουργών. Χθες, ανακοινώθηκε ότι έως το καλοκαίρι θα αποσταλούν στο Αφγανιστάν ακόμα περίπου 25.000

Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι θα προστεθούν στις 31.000 που ήδη βρίσκονται εκεί.

Αισιόδοξοι
Πάντως, οι Αμερικανοί πολίτες παραμένουν αισιόδοξοι για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εφημερίδας «Washington Ρost» και του τηλεοπτικού δικτύου ΑΒC δήλωσαν ότι ελπίζουν πως τα μέτρα για την οικονομία θα αποδώσουν, 84% επιθυμεί να αυξηθεί η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η πλειοψηφία ελπίζει σε προώθηση αλλαγών στο σύστημα υγείας και παύση της εκτέλεσης κατασχέσεων σε σπίτια. Πάνω από 50% επιθυμεί τον τερματισμό της αμερικανικής ανάμειξης στο Ιράκ.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2766&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote