Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σε εκκρεμότητα τα 350 δισ. δολάρια
Σε εκκρεμότητα τα 350 δισ. δολάρια Εκτύπωση E-mail
23.12.08

Καμία απόφαση για το αν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να «ελευθερώσει» το δεύτερο μισό από το πακέτο των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους

αλλά το πιο πιθανό είναι ότι αυτό θα χρειαστεί να γίνει το Φεβρουάριο, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Χένρι Πόλσον, ζήτησε από το Κογκρέσο να διοχετεύσει τα υπόλοιπα 350 δισ. δολάρια μετά την ανακοίνωση της απόφασης του αμερικανού πρόεδρου να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων ως επείγουσας μορφής δάνειας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα πρώτα 350 δισεκατομμύρια δολάρια εξαντλήθηκαν πριν την ανακοίνωση του πακέτου των 17,4 δισ. για τις βιομηχανίες αυτοκινήτων.

«Είναι τόσο πιθανό να ζητήσουμε εμείς την ενεργοποίηση του δεύτερου μέρους του πακέτου Πολσον όσο και η επόμενη κυβέρνηση. Αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για αυτό» δήλωσε
χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνυ Φράττο.

Ο Φράττο αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το τι θα ανάγκαζε την κυβέρνηση Μπους να ζητήσει τα επιπρόσθετα κεφάλαια δηλώνοντας μόνο ότι το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί τις αγορές για το αν λειτουργούν σωστά και το αν διαθέτουν επαρκή ρευστότητα.

Όπως είπε κάποια κεφάλαια έχουν δεσμευθεί για οικονομικά ιδρύματα, ανάμεσα τους και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά δεν έχουν ακόμα αποδεσμευθεί.

Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου δηλώνουν ότι αν η κυβέρνηση ζητά το δεύτερο μέρος του πακέτου Πόλσον τότε θα πρέπει να παρουσιάσει όρους που θα εξασφαλίζουν ότι θα κατευθυνθεί στα δοκιμαζόμενα νοικοκυριά και όχι στις εταιρίες.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2764&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote